Työsuhdesähköpyörä verovapaasti käyttöön

työsuhdesähköpyörä polkupyöräetu

Työsuhdesähköpyörä, eli työnantajan hankkima pyörä, on tuloverovapaa 1200 euroon saakka. Etu koskee sekä tavallisia polkupyöriä että sähköpyöriä (max 25 km/h ja 250 W). Sähköpyöräkeskus toimii yhteistyössä kaikkien suomalaisten työsuhdepyörätoimittajien kanssa.

Työsuhdepyörä hyödyttää sekä yrityksiä että työntekijöitä. Kokosimme asiasta tietopaketin helpottaaksemme kaikkia työntekijöitä ja työnantajia, jotka miettivät työsuhdesähköpyörien hankkimista. Blogin lopusta löydät seuraavat säästölaskurit:

YRITYKSEN SÄÄSTÖLASKURI: Laske paljonko yritys säästää hyödyntämällä polkupyöräetua?

TYÖNTEKIJÄN SÄÄSTÖLASKURI: Työntekijän säästö polkupyöräetua hyödyntäen.

Miksi hankkia työsuhdesähköpyörä?

Sähköpyöräedun ansiosta voit saada laadukkaan pyörän käyttöösi edullisesti, helposti ja huolettomasti. Saat oivallisen tilaisuuden liikkua ja nauttia ulkoilmasta työmatkoilla ja arjessa. Työsuhdesähköpyörää saa siis käyttää kaikkiin henkilökohtaisiin pyörämatkoihin, myös vapaa-ajalla.

Työnantajana puolestaan säästät sähköpyöräedun osalta palkan sivukulut ja mahdollisesti vähennät sairauspoissaoloista seuraavia kustannuksia. Samalla motivoit ja innostat työntekijöitäsi liikkumaan ja profiloidut kiinnostavaksi työnantajaksi, joka tekee konkreettisia toimenpiteitä myös ilmaston hyväksi. Hyvinvoivat ja säännöllisesti liikkuvat työntekijät ovat sitoutuneempia työpaikkaansa.

Mitä työsuhdesähköpyörä käytännössä tarkoittaa?

Työsuhdesähköpyörän hankinnasta vastaa työnantaja. Pyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön työmatkoilla sekä vapaa-ajalla.

Työnantaja pidättää pyörän kustannukset palkasta tai tarjoaa sen palkan päälle tulevana etuna. Molemmissa tilanteissa sähköpyöräetu tulee olemaan tuloverovapaata 1200 euroon saakka vuodessa. Toki työnantaja voi tarjota etua myös osittain, jolloin loppuosa jää työntekijän maksettavaksi.

Parhaimmillaan sopimus tekee siis pyöräilystä täysin huoletonta. Työnantaja voi hankkia polkupyöräedun joko leasing-sopimuksella tai ostamalla pyörän itselleen ja tarjoamalla se työntekijän käyttöön. Työsuhdepyöräpakettiin hyväksyttäviksi varusteiksi lasketaan pyörään kiinnitettävät varusteet, nastarenkaat ja pyöräilykypärä. Lisäksi pyörän huoltopalvelut ja varkausvakuutukset voivat sisältyä sopimukseen.

Leasing-sopimuskausi on tyypillisesti vuodesta kolmeen vuoteen, joskus enemmänkin. Palveluntarjoajasta riippuen pyörän lunastaminen on leasing -kauden päätyttyä mahdollista.

Työmatkaa ei välttämättä tarvitse taittaa kokonaan sähköpyörällä, sillä etua voi myös yhdistellä muihin työsuhdematkalippuihin, jolloin se vähennetään työsuhdematkalipun verovapaasta enimmäismäärästä (3400€).

Miksi työsuhdepyöristä puhutaan yhä enempi?

Yrityksissä työsuhdepyöräedun tarjoaminen työntekijöille on kasvanut kiihtyvällä tahdilla. Aikaisempaa järjestelmä ei juuri käytetty, sillä se ei ollut työntekijän saati työnantajan näkökulmasta kovin houkutteleva. Polkupyöräetua verotettiin ennen täydestä arvosta, kun vuodesta 2021 alkaen se on ollut tuloverovapaata 1200 euroon saakka vuodessa.

Työsuhdepyöräuudistus on suuri askel kohta ympäristöystävällisempää työmatkaamista sekä hyvinvoivaa, aktiivista arkea. Se mahdollistaa laadukkaiden sähköpyörien käyttöönoton edullisesti ja pitkienkin työmatkojen taittamisen joustavasti. Eikä etu onneksi lopu työmatkaan, vaan arkeenkin löytyy parhaimmillaan uusia ulottuvuuksia sähköpyöräilyn kautta.

Sähköpyöräilyn yleistymisen ja pyöräedun myötä työmatkaliikkuminen on murroksessa ja olemme osaltamme tarjoamassa tarkkaan harkittuja ratkaisuja, joilla polkupyöräedusta saadaan parhaat puolet irti niin yritysten kuin työntekijöiden kannalta!

Tarjoamamme työsuhdesähköpyörät

Esimerkkisopimus:

  • Sopimuksen pituus 36kk
  • Hinta 100€/kk + leasing-kulut 14€/kk. (Yhteensä 114€/kk sis. alv.)
  • Sopimus sisältää huoltopalvelun
  • Sähköpyörän lunastushinta sopimuksen päätyttyä 249€/pyörä

Työsuhdesähköpyörien valikoimiin kuuluu eSport, eSUV sekä eCity mallistot.  Malleista löytyy AEG:n sähköjärjestelmä, josta vääntöä löytyy huikeat 100 Nm ja akkujen maksimikantama ulottuu n. 160-180 kilometriin. Työsuhdesähköpyörä-sopimukseen kuuluu huoltopaketti, jossa kaikki huollon työkustannukset on katettu. Ainoastaan varaosat jäävät työntekijälle itse maksettavaksi, sillä jokainen henkilö ajaa omalla tyylillään ja varaosia kuluu erilainen määrä.

Työsuhdesähköpyörät – eSport-mallisto

Työsuhdesähköpyörät – eSUV-mallisto

Työsuhdesähköpyörät – eCity-mallisto

Tulemme mielellämme koeajattamaan mallistomme sähköpyöriä yrityksenne henkilöstölle! SOITA 040 867 1989

Tai laita viestiä lomakkeella!

    Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.