Työmatkapyöräily sähköpyörällä – 5 vinkkiä

työmatkapyöräily

Työmatkapyöräily on mielestämme aina ollut loistava tapa lisätä liikuntaa, säästää rahaa ja liikkua nopeasti. Koronaviruspandemian myötä työmatkapyöräilyn hyödyt laajenevat, kun sosiaalisten turvavälien merkitys kasvaa. Työmatkapyöräilyn avulla suojellaan kaikkia, mutta ennen kaikkea itse pyöräilijä hyötyy mukavasta ja tehokkaasta tavasta liikkua.

Tähän blogiin olemme keränneet sähköpyöräkeskuslaisten omia vinkkejä ja hyödyllisiä lisävarusteita, joiden avulla uusi työmatkapyöräilijä pääsee vauhtiin.

1. Tunnista itsellesi suurin motivaattori työmatkapyöräilyyn

Pyöräilijä liikkuu edullisemmin. Monilta pyörä löytyy jo valmiiksi, ja tällöin sellaisen hankintaan ei mene rahaa. Polttoaineesta, pysäköinnista tai matkalipuista ei tarvitse myöskään maksaa. Vaikka uusi pyörä pitäisi hommata niin silti työmatkapyöräilijä pääsee voitolle muutaman vuoden kuluessa, riippuen pyörän hankintahinnasta. Artikkelissamme ”Sähköpyöräilyn kustannusvertailu – halpaa vai ei?” selvitämme sähköpyöräilyn kustannuksia viiden vuoden aikajänteellä ja vertaamme niitä autojen ja julkisten vastaaviin.

Pyöräilijä edistää terveyttään. Viikoittaisen liikunnan määrä kasvaa huomattavasti ja liikunnan intensiteettiä on helppo säädellä. Esimerkiksi aamulla kevyempi pyöräily virittää mielen tulevaa työpäivää varten ja iltapäivällä temmokkaampi ajo kuluttaa hyvin kaloreita. Jos voimia haluaa säästellä niin sähköavusteisuus tuo lisää liikkumavaraa pyöräilyn rasittavuuden säätelylle. Lue lisää sähköpyöräilyn terveyshyödyistä.

Pyöräilijä säästää aikaa. Kaupungissa liikuttaessa pyörä on nopein kulkuväline. Pyöräilijän on mahdollista valita omat reittinsä joustavasti ja välttää liikenneruhkat. Pyörällä pääsee yleensä ovelta ovelle ja eri liikennevälineiden vaihtoon tai pysäköintiin ei kulu aikaa.

Pyöräilijä nauttii matkasta. Pyöräreiteillä pääsee irtautumaan hektisestä kaupunkiympäristöstä helpommin ja eri reitit tuovat vaihtelua työmatkoihin. Sosiaaliset turvavälit säilyvät suhteessa joukkoliikenteeseen ja liikkuminen on siten huoletonta.

2. Valitse hyvä polkupyörä työmatkapyöräilyyn

Itselleen sopivalla pyörällä työmatkasta nauttii enemmän ja rutiiniin on helpompi tottua. Monelta löytyykin jo valmiiksi polkupyörä, joka saattaa soveltua täysin hyvin omaan työmatkaan. Jos päätät aloittaa työmatkapyöräilyn vanhalla pyörälläsi on suositeltavaa tarkastaa sen turvallisuus. Turvallisuuden kannalta on tärkeää tarkastaa ainakin renkaiden kunto, renkaiden kiinnitys, jarrujen toimivuus ja runko pienimpienkin halkeamien varalta. Jos pyörää ei ole huollettu hetkeen, kannattaa harkita kausihuollon teettämistä huolettomien kilometrien takaamiseksi.

Uutta pyörää hankittaessa työmatkan pituus ja reitti asettaa vaatimukset pyörälle pitkälti. Mieti myös aiotko ajaa pyörällä ympärivuotisesti. Jos pyörälle on muita käyttötarkoituksia kuin pelkkä työmatkan taitto kannattaa sekin ottaa huomioon. Sähköavusteisuus voi olla hyvä lisä joillekin. Ensimmäistä sähköpyörää etsivälle olemme koonneet ”Sähköpyörän ostajan oppaan” helpottamaan valintaprosessia.

Sähköpyörä työmatkapyöräilyyn – suosituksia

3. Työmatkapyöräilyn reittisuunnittelu

Reitti kannattaa olla hyvin jo tiedossa ja päätettynä ennen matkaan lähtöä. Suosittelemme valitsemaan mahdollisimman helpon ja mukavan reitin sen sijaan, että se olisi suorin ja lyhin. Sujuvin reitti on yleensä myös nopein reitti. Karttasovelluksia on tarjolla useita joilla reitin suunnittelu onnistuu hyvin. Hyviä vaihtoehtoja ovat Ride with GPS tai kaikille tuttu Google Maps.

Puhelimen kiinnittäminen pyörään auttaa suunnistamaan ja vaihtamaan reittiä lennosta tarvittaessa. Suosittelemme vedenkestävää puhelintelinettä, joka kiinnitetään yläputkelle,

Reittisuunnittelu auttaa varaamaan aikaa myös oikean määrän työmatkalle. Kannattaa ottaa huomioon myös vaihtuvat sääolosuhteet. Sääolosuhteet vaikuttavat omaan vauhtiin, mutta myös siihen kuinka paljon muita pyöräilijöitä on liikenteessä. Tuulisella säällä tuulen hidastava tai nopeuttava vaikutus voi yllättää kokenemattoman pyöräilijän.

Kiireen kasvaessa muuttuu pyöräily itselle sekä muille vaarallisemmaksi, joten aikaa kannattaa varata hyvin. Tavoite on päästä työpaikalle yhtenä kappaleena.

4. Muista turvallinen työmatkapyöräily

Liikennesääntöjen noudattaminen ja muiden liikenteessä olijoiden kanssa kommunikointi on perusedellytys turvallisuudelle. Itsensä näkyväksi tekemällä ajaa huomattavasti turvallisemmin ja valot ovatkin nykyään pakolliset ajettaessa hämärällä tai huonolla kelillä. Kypärä luonnollisesti kuuluu ehdottoman tärkeään varustukseen. Valoja ja kypärää etsivälle kätevä ratkaisu on Lumos älykypärä, joka on varusteltu huomiovaloilla sekä kääntymisvilkuilla, jolloin ei ole tarvetta käsien irroittamiselle ohjaustangosta.

Pyörän säännöllinen huoltaminen on tärkeä turvallisuustekijä ja parantaa pyörän käyttöikää. Ympärivuoden ajavalle kausihuolto on suositeltavaa tehdä 2 kertaa vuodessa. Ajokauden vaihtuessa talvirenkaiden vaihto kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

5. Varustaudu oikein

Varusteista on iloa etenkin silloin kun sää näyttää huonoimman puolensa. Tärkeintä on pysyä itse kuivana ja lämpinä, siihen riittävät hyvät ulkoiluvaatteet ja vedenpitävät hanskat sekä kengät.

Lokasuojat lisäävät mukavuutta sadesäällä. Monissa retki- ja kaupunkipyörissä lokarit ovat vakiovarusteena, mutta ei esim. maastopyörissä, jotka kuitenkin soveltuvat hyvin ympärivuotiseen ajoon ja työmatkapyöräilyyn.

Laukkujen avulla kuljetat vaihtovaatteet ja tietokoneen turvallisesti. Heijastimilla, olkahihnalla ja kantokahvalla varustettu laukku kaikkiin sääolosuhteisiin 100% vedenkestävyydellä on suosituksemme.

Riippuen mihin saat pyörän varastoitua tarvitsee sinun miettiä kuinka vahvaa lukkoa tarvitset. Jykevällä ketjulukolla saat lukittua pyörän ulos kiinteisiin rakenteisiin ja taitettavalla lukolla pyörätelineeseen.

Pistosuojatut renkaat tuovat suojaa tien päälle, mutta ikävien yllätysten varalta renkaanvaihtovälineet tai ainakin pikapaikkausvaahtoa on hyvä pitää mukana. Kätevä 2-suuntainen minipumppu kulkee mukana runkoon kiinnitettynä.

Mukavasti töihin ja takaisin

Tässä meidän vinkit, joilla työmatkapyöräilyn makuun pääsee. Vaikka varmasti tulee hetkiä, jolloin kaikki ei suju suunnitellusti, niin kuten missä tahansa asiassa hyvä valmistelu on avain menestykseen. Jos pohdit sähköpyörää seuraavaksi työmatkatykiksi, niin tutustu heti saatavilla oleviin vaihtoehtoihimme. Propheten sähköpyörät ovat varusteltu tehokkailla ja kovaa vääntävillä moottoreilla sekä isoilla akuilla, ja ne soveltuvat ympärivuotiseen aktiiviseen ajoon.

MIPS pyöräilykypärä – Turvallisempi ja älykkäämpi Lumos Ultra

MIPS pyöräilykypärä auttaa estämään törmäystilanteissa pään kiertymistä kypärän sisällä ja vähentää...

Lue aiheesta
Turvallinen sähköpyörän akun säilytys talvella

Sähköpyörän akun säilytys oikein varmistaa akun toimimisen tarkoituksenmukaisesti usean vuoden ajan....

Lue aiheesta
Eurobike 2021 – Mitä odottaa pyöräalalta?

Eurobike 2021 pyörämessut pidettiin 1.9. – 4.9. Saksan Friedrichshafenissa. Zeppelinin keksimisestä...

Lue aiheesta
Sähköpyörällä ajaminen lumessa

Sähköpolkupyörällä ajaminen lumessa voi olla hauskaa ja helppoa, tai todella hankalaa...

Lue aiheesta
Sähköpyöräkeskus mukana akkujen uusiokäyttöä selvittävässä CeLLife-hankkeessa

Sähköpyöräily on merkittävä tekijä liikkumisen murroksessa päästöjen vähentämiseksi, mutta täysin päästötöntä...

Lue aiheesta
Sähköpyörällä ajaminen oikein

Voiko sähköpyörällä muka ajaa väärin? Periaatteessa ei, mutta pyörän osia voi...

Lue aiheesta
Sähköpyöräily talvella – 9 vinkkiä

Sähköpyöräily talvella voi olla yhtä mukavaa ja huoletonta kuin kesälläkin. Lue...

Lue aiheesta
Sähköpyörä osamaksulla

Sähköpyörä osamaksulla on joustava tapa hankkia liikkumisen vapauttaa arkeen sekä vapaa-ajalle....

Lue aiheesta
Sähköpyörän kantama – miten lisätä sitä?

Sähköpyörien valmistajat ilmoittavat mallikohtaisen kantaman yleensä optimistisen arvion mukaan, jossa sähköpyörän...

Lue aiheesta
Täysjousto vai jäykkäperä? – Sähkömaastopyörän valinta

Sähkömaastopyörän valinta alkaa varmasti usean kohdalla kysymyksellä siitä, että haluaako alleen...

Lue aiheesta
Sähköpyöräilyä kuukausihintaan 149€/kk – Suomalaisella Terässiivellä

Sähköpyörä leasing yksityisille on ollut kysyttyä, mutta vaikeasti toteutettavissa kohtuullisin hinnoin,...

Lue aiheesta
Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.