SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖÖNOTTO

Sähköpyörän käyttöönotossa asiakkaan tehtäväksi jää polkimien ruuvaaminen paikalleen ja ohjaustangon säätäminen itselle oikeaan asentoon. Sähköpyörä toimitetaan asiakkaalle muutoin koottuna ja toimintavalmiina. Ennen ensimmäistä liikkeellelähtöä tulee sähköjärjestelmä aktivoida käyttöön niiden mallien osalta, joissa on ProKey-toiminto.

Tutustu aina huolellisesti ostamasi pyörän käyttöohjeeseen ennen pyörän kokoamista. Vasta luettuasi käyttöohjeet aloita pyörän kokoaminen. Kokoamiseen tarvittavat työkalut kuuluvat toimitukseen.

ProKey avainten ohjelmointi ja sähköjärjestelmän käyttöönotto

Polkimien asennus ja ohjaustangon säätö

 1. Ottaessasi myymämme sähköpyörän käyttöösi, ole tarkkana polkimien asentamisen kanssa. Ennen poljinten asentamista katso kumpi poljin tulee kummallekin puolelle (Kuva A). Polkimet asennettaan 15mm lenkkinavaimella tai mikäli tämä ei ole mahdollista, niin 6mm hexagon-ruuvaimella. Polkimien kiristystiukkuudet löytyvät käyttöohjeesta. Tarkasta vielä poljinten oikea asennus ja tiukkuus ennen ajon aloittamista.
  • Oikealle puolelle asennettavan polkimen (R-poljin) kierteet ovat ”kellonsuuntaisesti”, samaan suuntaan kuin kierteet tavallisissa muttereissa ja ruuveissa. Oikean puolen poljinta kierretään ”myötäpäivään” asennettaessa.
  • Vasemmalle asennettavan polkimen (L-poljin) kierteet ovat ”vastapäivään” ja poljinta kierretään ”vastapäivään”  asennettaessa.
 2. Aseta satulatanko haluamallesi korkeudelle ja tarkasta sen kunnollinen kiinnitys. Kiristystiukkuudet löytyvät käyttöohjeista.
 3. Käännä ohjaustanko paikoilleen ja kiristä se haluamaasi korkeuteen, mikäli korkeuden säätö on mahdollista. Pyörästä riippuen ohjaustangon kiristämiseen tarvitaan joko 5m tai 6mm hexagon-ruuvainta. Kiristystiukkuudet löytyvät käyttöohjeista. Tarkasta ohjaustangon suoruus ja riittävä kiinnitys

 

LISÄKSI TEE SEURAAVAT TARKASTUKSET AJOTURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI

 1. Tarkista renkaiden kunto ja täytä ilmalla tarvittaessa.
 2. Tarkista vanteet, että ne ovat suorassa ja pinnat ovat paikoillaan.
 3. Tarkasta ohjaustangossa sijaitsevien säätimien toimivuus ja kunto (jarrut, vaihteet, sähkömoottorin hallintalaite, kahvat kunnolla kiinni, muut säätimet ja laitteet).
 4. Tarkasta ovatko jarrujen ja vaihteiden vaijerit liian löysällä tai tiukalla, ja etteivät johdot tai vaijerit sijaitse ajon kannalta häiritsevästi.
 5. Tarkasta valojen toimivuus ja suuntaus sekä säädä niitä tarvittaessa. Ohjeet ajovalojen säätöön löytyy käyttöohjeista.
 6. Tarkista sähköpyörän akun varaus ja lataa akku tarvittaessa sille tarkoitetulla laturilla ja tarkasta ostamasi pyörän muut osat mahdollisten vaurioiden varalta (renkaat, vanteet, pinnat, runko soittokello, ym.).
 7. Kiinnitä täyteen ladattu akku pyörään ja käynnistä sähköavustin. Tarkasta jokaisen tukitason toimivuus, hallintalaitteen toimivuus ja akun toimivuus.
 8. Mahdollisen virheen tai vaurion havaittuasi ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Virheen laadusta riippuen käytä pyörää varovasti huomioiden oma ja muiden liikenneturvallisuus.

 

Muuta tietoa käyttöönottoon liittyen