Pyörän lukot

Pyörän lukot ovat tärkeässä osassa turvallisuuden varmistamista. Jokainen lukko on murrettavissa, mutta mitä vahvempaa lukon materiaali ja paksuus on, sen enempi murtajalta vaaditaan työkaluja ja osaamista.

Yleisimpiä lukkotyypejä ovat runkolukot, taittolukot, ketjulukot ja u-lukot. Koska lukkoja löytyy ominaisuuksiltaan erityyppisiä, ota huomioon ainakin seuraavia seikkoja, kun valitset oikeanlaista pyörän lukkoa pyörääsi:

Haetko keveyttä vai parasta vahvuutta

Mieti, millaista turvallisuutta tarvitset. Säilytätkö pyörää ulkona pitkiä aikoja vai ajatko sillä yleensä vain lenkkejä ovelta ovelle? Jos etsit vain perusturvallisuutta, kevyempi lukko riittää. Yli yön säilytettäessä pyörää ulkona kannattaa valita lukko, jonka murtamiseen joutuu nähdä ainakin suurempaa vaivaa.

Pyörän lukot arkikäytössä

Paljonko tarvitset käytännöllisyyttä lukolta arkikäytössä? Jos lukitset pyörää usein, haluat varmasti lukon, jota on helppo käyttää, ja jonka saat kuljetettua mukana käytännöllisesti. Runkolukko on toiminnaltaan nopein, mutta ei mahdollista koko pyörän lukitsemista mihinkään kiinteään.

Lukon kiinnitysmahdollisuus pyörään

Ota huomioon, minkä tyyppinen pyörä sinulla on. Sähköpyörän akun sijoittelu usein vaikuttaa siihen, että minkälaisen lukon pyörään saa kiinnitettyä ja kuinka pitkä lukon ketjun tai kaaren tulisi olla. Esimerkiksi u-lukko ei useimpaan sähköpyöriin asetu parhaalla mahdollisella tavalla. Pieneen kokoon meneville taittolukoille, sen sijaan yleensä löytyy paikka.