Sähköpyörät eri merkeiltä

Sähköpyörät ovat polkupyöriä, jotka on varustettu sähkömoottorilla, joka avustaa ajajaa poljettaessa. Tämä lieneekin useimmalle jo selvää, niin jätetään tarkemmat määrittelyt siihen. Vaikka sähköpyörää on edelleen poljettava, antaa moottori lisätehoa, mikä helpottaa ajamista korkeammalle, pidemmälle ja pitempään kuin koskaan ennen.
Markkinoilla on monia eri merkkejä ja sähköpyörätyyppejä, joten voi olla hankalaa tietää, mistä aloittaa, kun etsit sähköpyörää. Sähköpyöräkeskuksen valikoimasta löytyy tällä hetkellä seuraavat merkit:

Kotimaiset sähköpyörät

Klassikkopyörämerkki, jonka tuotanto on pitkän tauon jälkeen käynnistetty uudelleen. Pyörät suunnitellaan Suomessa vastaamaan ympärivuotisia pohjoisia vaatimuksia. Teräsrunkoisten mallien rungot tehdään edelleen Suomessa ja kaikki pyörät on koottu Helsingissä.

Katso mallit

Saksalaiset sähköpyörät

Prophete on yksi suurimpia sähköpyöriä valmistava yritys Euroopassa, joka tunnetaan erityisesti hyvästä hinta-laatusuhteestaan. Pyöristä löytyy jopa 100 Nm väännön moottorit.

Katso mallit

Maastopyöriä vuodesta 1994

Rock Machine on tsekkiläinen pyörämerkki, joka valmistaa korkealaatuisia ja kestäviä pyöriä kaikenlaiseen maastoon. Rock Machinen tärkein periaate on aina, että tangon takana pidetään hauskaa.

Katso mallit

Sähköpyörät hihnavedolla

Tenways on pyrkinyt luomaan täydellisen kohtuuhintaisen sähköpyörän ketterään kaupunkipyöräilyyn. Poikkeuksellisen kevyt 15 kg:n sähköpyörä on varusteltu hihnavedollisella voimansiirrolla.

Katso mallit

Premium sähköpyörät

BESV yhdistää edistyneen ohjelmistotekniikan, valmistusinnovaatiot ja ainutlaatuiset, tyylikkäät designit luodakseen mistään tinkimättömiä sähköpyöriä.

Katso mallit

Sähköpyörät tarakka-akulla

Winther on yksi Tanskan yleisimmistä polkupyörämerkeistä. Wintherin pyörät ovat varusteltu tanskalaisen Promovecin, Boschin tai Yamahan sähköjärjestelmillä ja helposti irroitettavilla tarakka-akuilla.

Katso mallit

Sähköpyörät eri kategorioissa

Sähköpyörät ovat monipuolisia arjen kulkupelejä ja yhden kategorian sähköpyörä sopii usein moneenkin tarkoitukseen. Jollekin sähkömaastopyörä voi olla juuri kaupunkiin se paras valinta ympärivuotiseksi työmatkapyöräksi ja toiselle matalarunkoinen kaupunkisähköpyörä mukavin kumppani pitkillekin pyöräretkille. Jos tiedät jo hyvin mitä olet hakemassa, niin tutustu alta kategorioihimme!

Sähkömaastopyörät täysjousitettuina tai jäykällä perällä. Propheten sähkömaastopyöristä löytyy vääntöä jopa 100 Nm.

Hybridipyörät ovat varusteltu usein tehokkaalla moottorilla ja hyvän kantaman akulla ja ne soveltuvat siten niin työmatka-ajoon kuin pidemmille retkille.

Citypyörät tekevät liikkumisesta kaupungissa tehokasta ja hauskaa, sekä antavat mahdollisuuden saapua perille paita kuivana.

Tavarasähköpyörä tarjoaa kätevän tavan liikuttaa raskaitakin kuormia kaupunkiviidakossa ja mahdollistaa auton korvaamista arjen siirtymissä.

Sähköpyörät eri sähköjärjestelmillä

Etsitkö sähköpyörää tietyllä moottorilla tai sähköjärjestelmän vaatimuksilla? Valikoimastamme löytyvät sähköpyörät Shimanon, Brosen, Boschin, AEG:n, Star Unionin, Mivicen ja Yamahan sähköjärjestelmillä. Jokainen sähköjärjestelmä tarjoaa omat etunsa ja yleensä ne ovat suunniteltu tietynlaista käyttötarkoitusta silmällä pitäen. Vääntävimmät moottorit tarjoavat jopa 100 Nm vääntöä.

Shimano

Shimano EP8 on yleisesti sähkömaastopyörissä suosittu moottoriratkaisu jota mm. BESV:n sähköpyöristä löytyy. Katso kaikki sähköpyörät, jotka hyödyntävät Shimanon sähköjärjestelmää.

Katso mallit

Brose

Saksalainen palkintoja niittänyt valmistaja, joka tunnetaan erityisesti äänettömyydestään hihnavetotekniikkansa ansiosta. Moottorit valmistetaan Euroopassa ja suurin Broseen luottava pyörämerkki on Specialized. Myös Terässiipi käyttää malleissaan Brosen sähköjärjestelmiä.

Katso mallit

AEG

Jopa 100 Nm väännön ja 200 kilometrin kantaman sähköjärjestelmät tulevat AEG:lta. AEG on Propheten panoksilla kehitetty Saksassa ja on siten käytössä yksinoikeudella Propheten sähköpyörissä.

Katso mallit
paras sähköpyörä moottori

Sähköpyörät heti varastosta

-7%
5 699,00 
-7%
4 999,00 
-10%
-9%
4 299,00 
-7%
3 999,00 
-10%
3 499,00 
-9%
-11%
3 199,00 
-16%
-9%
-9%
-9%
2 999,00 
-9%
-8%
-9%
-17%

lisätietoa sähköpyöristä

Apua pyörän valintaan

Katso oppaamme sopivan sähköpyörän löytämiseksi itsellesi. Laskurin avulla voit myös selvittää minkähintainen sähköpyörä olisi itsellesi kannattavin vaihtoehto suhteessa autoon tai julkisiin.

Vinkkejä pyörän käyttöön

Olosuhteilla sekä kuljettajalla itsellään on suuri vaikutus miten sähköpyörä toimii. Mm. komponenttien elinikään sekä yhden latauksen toimintamatkaan pystyy vaikuttamaan useilla eri tavoilla.

Ohjeita ylläpitoon

Hyvin ylläpidetty sähköpyörä toimii paremmin ja kestää pidempään luonnollisesti. Hyviä uutisia, perushuolloltaan sähköpyörät eivät nimittäin poikkea juurikaan tavallisista polkupyöristä.

Miten sähköpyörät muuttavat liikkumistapojamme?

Sähköpyörät ovat yhä suositumpia, kun ihmiset etsivät vaihtoehtoja perinteisille polkupyörille. Vaikka sähköpyörät vaativat edelleen polkemista, ne tarjoavat tehonlisäystä, joka voi helpottaa ajamista mäkiä ylös ja pitkiä matkoja pitkin. Tämä on erityisen hyödyllistä niille, jotka eivät ole parhaassa kunnossa tai joilla ei yksinkertaisesti ole aikaa ajaa tavallisella pyörällä. Lisäksi sähköpyörät ovat ympäristöystävällisempiä kuin useat muut ajoneuvot, ja niiden käyttökustannukset ovat paljon alhaisemmat.

Sähköpyörät yleistyvät, ja on todennäköistä, että kaupunkeihin ja kaupunkeihin tulee lisää pyöräkaistoja ja -polkuja. Näin ihmisten on entistä helpompi ja turvallisempi liikkua ilman huolta liikenteestä. Sähköpyörät voivat myös korvata autoja monilla lyhyillä matkoilla, mikä vähentäisi kaupunkien ruuhkia ja saasteiden määrää.

Miten sähköpyörät siis muuttavat tapamme liikkua? Ensinnäkin ne helpottavat kaikenikäisten ja -kuntoisten ihmisten liikkumista kaupungilla tai pidempiä ajomatkoja. Ne ovat myös ympäristöystävällisempiä kuin autot, joten ne voisivat auttaa vähentämään kaupunkiemme ruuhkia ja saasteita. Lisäksi sähköpyörät voivat korvata auton monilla lyhyillä matkoilla, mikä helpottaa elämää ja säästää rahaa.

Sähköpyörällä ajamisen edut

Sähköpyörällä ajamisessa on monia etuja, kuten seuraavat:

1. Sähköpyörät ovat ympäristöystävällisiä.

2. Sähköpyörällä olet nopeasti perillä, sillä 25 km/h keskinopeuden saavuttaminen käy helposti verrattuna tavalliseen polkupyörään.

3. Sähköpyörät voivat auttaa säästämään liikkumiseen menevää rahaa, sillä niiden käyttö tulee halvemmaksi kuin autojen tai julkisten.

4. Sähköpyörät ovat helppoja ajaa, ja niitä voi käyttää työmatkoihin, asiointiin tai virkistykseen.

5. Sähköpyörät tarjoavat loistavaa treeniä, sillä nekään eivät polkematta liiku. Avustuksensäätely mahdollistaa juuri sopivan harjoituskuorman maastosta riippumatta.