Täysjousto vai jäykkäperä? – Sähkömaastopyörän valinta

täysjousto vai jäykkäperäinen

Sähkömaastopyörän valinta alkaa varmasti usean kohdalla kysymyksellä siitä, että haluaako alleen täysjouston vai jäykkäperän? Tämän pohdinnan kautta kysytään meiltä myös usein, että kumpi vaihtoehdoista on parempi. Alta löytyy vastauksemme.

Täysjouston ja jäykkäperäisen ero

Täysjousitetulla maastopyörällä on joustohaarukka edessä sekä iskunvaimennin takana, kun taas jäykkäperäinen maastopyörä on nimensä mukaan perästä jäykkä. Maastopyörän jousituksen tyyppi vaikuttaa pyörän hallittavuuteen, tehokkuuteen, pitoon ja ajomukavuuteen.

Kumpi maastopyörä sopii sitten sinulle? Vastaus riippuu keskeisesti seuraavista tekijöistä:

A) Mikä on budjettisi pyörän hankinnan suhteen.

B) Minkälaisessa maastossa aiot ajaa.

C) Minkälaisessa maastossa haluat pyörän olevan parhaimmillaan.

Lyhyt vastaus siis on: Valitse täysjousitettu pyörä, jos olet valmis käyttämään hieman enemmän rahaa ja haluat ajaa teknisiä polkuja. Valitse jäykkäperäinen maastopyörä, jos sinulla on tiukempi budjetti ja / tai aiot viettää suurimman osan ajastasi tasaisemmilla poluilla.

Mutta, koska asia ei ole ikinä niin yksinkertainen, niin pohditaan molempien vaihtoehtojen etuja ja heikkouksia vielä vähän tarkemmin.

Valitse täysjousitettu maastopyörä, jos

  1. Olet valmis kuluttamaan vähän enemmän pyörän hankintaan sekä ylläpitoon. Täysjousitetusta pyörästä täytyy olla valmis maksamaan hieman enemmän, sillä pyörä on monimutkaisempi kokonaisuus. Täysjousitetun maastopyörän runko poikkeaa jäykkäperäisestä ja takaiskunvaimennin on luonnollisesti lisäkustannus itsessään. On syytä muistaa, että takaiskunvaimennin on myös erillinen huoltokohde. Laadukkaat lähtötason täysjousitetut sähkömaastopyörät lähtevät noin. 3000€ tasosta.
  2. Haluat miellyttävämmän ajokokemuksen:  Täysjousitettu maastopyörä ottaa suurimman osan iskuista pois, jotka muuten kulkeutusivat kehollesi. Tämä tekee ajamisesta ennenkaikkea mukavempaa, mutta auttaa myös vähentämään väsymystä, mikä puolestaan ​​voi antaa mahdollisuuden ajaa pidempään ja pitemmälle.
  3. Sinulla on tarve nopeudelle. Etu- ja takajousitus tekevät työtä käskettyä, jolloin pystyt ajaa nopeammin teknisten reittiosuuksien läpi kuin mitä pystyisit jäykkäperäisellä.

täysjousto sähkömaastopyörä

Valitse jäykkäperäinen maastopyörä, jos

  1. Sinulla on budjetti. Jäykkäperäisen maastopyörän muotoilu on yksinkertaisempaa, jolloin voit saada parempaa pyörän kokonaislaatua verrattuna samanhintaiseen täysjoustoon. Valmistajat pystyvät sisällyttämään pyörään korkeamman luokan komponentteja, kun säästö on saatu aikaiseksi takaiskarista.
  2. Haluat huoltovapautta. Jäykkäperäisessä maastopyörässä on vähemmän liikkuvia osia, jolloin pyörä on yksinkertaisempi ja edullisempi ylläpitää. Perushuoltoja ei tietenkään voi eikä kannata välttää. Lue lisää pyörän säännöllisestä kunnossapidosta.
  3. Ajat enimmäkseen sileillä poluila tai teillä. Jos ajat suurimman osan ajastasi melko sileillä alustoilla, niin jäykkäperäinen maastopyörä voi tarjota sinulle nopean ja hauskan ajokokemuksen, jossa etujousto imee täysin riittävällä tasolla muutoin häiritsevän tärinän pois. Jäykkä perä ottaa tiehen kiinni paremmin ja kuljettaja pystyy siirtämään watteja polkimilta tehokkaammin.
  4. Haluat kevyen pyörän:  Jäykkäperäiset pyörät painavat yleensä hieman vähemmän kuin täysjousitetut polkupyörät, koska niiden yksinkertaisemmassa suunnittelussa on vähemmän osia. Pienempi paino voi olla hyvä asia, jos ajosi sisältää paljon kiipeämistä tai pitkiä matkoja. Todettakoon, että korkeamman luokan pyörissä painoero voi kuitenkin käydä hyvin minimaaliseksi.

jäykkäperäinen sähkömaastopyörä

Koeaja molempia

Tee ratkaisu koeajamalla mahdollisuuksiesi mukaan erilaisia maastopyöriä. Mieti minkälaiseen maastoon ajosi painottuu ja hae koeajotuntumaa sellaisesta maastosta. Sähköpyöräkeskuksen sähkömaastopyörät ovat koeajettavissa myymälämme lähiympäristössä, josta löytyy maastoa laidasta laitaan.

Tutustu lisää Propheten täysjoustoon sekä jäykkäperäiseen sähkömaastopyörään

Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.