USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Täältä löydät vastauksia sähköpyörien usein kysyttyihin kysymyksiin, esimerkiksi tuotteista, tekniikoista, verkkokaupasta, asiakaspalvelusta ja tietenkin yleisesti polkupyöristä ja sähköpyöristä.

MIkäli sähköpyörässäsi toiminnassa on ongelmaa, katso: Ratkaisut vikatilanteissa

Kokoamme näille sivuille kysymyksiä ja vastauksia, joita kohtaamme usein sähköpyöriin liittyen. Toivottavasti löydät näistä vastauksen ongelmaasi. Mikäli käy kuitenkin niin, että ongelmasi ei ratkea, otathan suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Yleisiä kysymyksiä sähköpyöristä

Mikä on sähköpyörä?

Sähköpyörä eli sähköavusteinen polkupyörä on varustettu enintään 250 watin sähkömoottorilla. Sähköavusteisuus toimii vain poljettaessa ja enintään 25 km/h nopeuteen asti. Jos haluat ajaa nopeammin, sekin onnistuu, mutta moottori ei tällöin avusta enään. Keskimääräinen pyöräilijä tuottaa noin 100 wattia tehoa. Avustustaso voidaan asettaa eri vahvuisille tasoille. Sähköpyörät rinnastetaan polkupyöriin ja tieliikennelain mukaan polkupyöräilijän ja polkupyörän matkustajan on ajon aikana yleensä käytettävä asianmukaista suojakypärää.

Mihin sähköpyörien korkeammat hinnat perustuvat?

Sähköpyörien merkittävin hintaa lisäävä tekijä on akku ja moottori. Akkujen valmistukseen käytetään litiumia, jonka hinta on ensinnäkin melko kova ja se nousee jatkuvasti maailmalla lisääntyvän kysynnän seurauksena (sähköautot, – pyörät, akkukäyttöiset työkalut, pölynimurit jne.). Moottorien puolestaan täytyy täyttää erilaiset turvavaatimukset, jotta niitä ylipäätään saa myydä ja niihin integroidut erilaiset kuljettavan ajokäyttäytymistä mittaavat sensorit nostavat myös hintaa.

Me pyrimme tuomaan maahan hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden parhaita sähköpyöriä ja tehtävämme on nimenomaan saada hintoja lähemmäksi sitä tasoa mistä ihmiset olisivat valmiita maksamaan

Mikä pyörä on minulle sopivin: kaupunki- vai retkipyörä?

Citypyörät eli kaupunkipyörät on suunniteltu kaupunkiajoon ja silloin tällöin tehtäviin lyhyisiin vapaa-ajan matkoihin. Trekking-pyörät eli retkipyörät taas sopivat niille, jotka pyöräilevät enemmän ja tekevät useammin pidempiä pyöräilylenkkejä. Toisin kuin kaupunkipyörät, retkipyörät on siis suunniteltu monipuoliseen sporttiseen ajotyyliin, unohtamatta kuitenkaan mukavuutta.

Miten  PROPHETEN sähköpyörien laatu ja turvallisuus varmistetaan?

Kaikki Propheten sähköpyörät testataan testilaboratoriossa osana laadunvarmistusprosessia. Lisäksi Prophete tekee yhteistyötä tunnettujen testilaboratorioiden kanssa, kuten LGA-TÜV-Rheinlandin, Hansecontrollin ja useiden yliopistojen kanssa. Monille testeille on asennettu parametrit, jotka ylittävät lakisääteisen minimin. Esimerkiksi kaikilla PROPHETE retki- ja nuorisopyörillä on GS-sertifiointimerkki osoituksena tuotteiden turvallisuudesta.

Paljonko akun lataus maksaa?

Koko akun lataus maksaa keskimäärin noin 0,12 € sähköntoimittajastasi riippuen.

Tarvitsenko vakuutuksen sähköpyörälleni? Pitääkö minun käyttää kypärää?

Sähköavusteiset polkupyörät, joiden huippunopeus on maksimissaan 25 km/h ja maksimiteho 250W ovat vapaita liikennevakuutuksesta. Et siis tarvitse erillistä vakuutusta sähköpyörälle, vaan useimmiten kotivakuutus riittää. Kalliimmille sähköpyörille kannattaa kuitenkin harkita omaa vakuutusta. Kypärän käyttöä suosittelemme aina ajettaessa normaalilla polkupyörällä, kuten myös sähköpyörällä.

Voiko sähköpyöriä kuljettaa lentokoneella?

Tähän ei ole selkeää ”kyllä” tai ”ei” vastausta. Lentoyhtiöt voivat itse päättää, voidaanko sähköpyörä ottaa mukaan lennolle vai ei. Jos he sanovat kyllä, tarvitset UNT-sertifikaatin litiumionakulle. Meillä on tämä sertifikaatti saatavilla kaikille akkuillemme ja voimme toimittaa ne pyynnöstä. Selvitä ensin, kuljettaako lentoyhtiö sähköpyörää tai akkua.

Kuinka pitkä on sähköpyörän takuu?

Propheten pyörissä rungolla on 10 vuoden takuu rikkoutumiselta. Tarjoamme sähköpyörien litiumioniakuille myös 12 kuukauden takuun ja muille sähköosille sekä haarukalle 2v takuun. Lisäksi kaikille varaosille on 5v saatavuustakuu ostopäivästä alkaen. Tarkat takuuehdot löytyvät pyöräsi käyttöoppaasta. Katso lisää TAKUU-sivultamme.

 

Kysymyksiä tekniikoista

Mistä sähköpyörän kantama riippuu?

Sähköpyörän kantamaan vaikuttavat monet tekijät, kuten ajotyyli, renkaiden ilmanpaine ja valloittamiesi mäkien määrä. Nämä yksittäiset tekijät voivat johtaa määritellyn kantaman merkittävään pienenemiseen.

Alla on listattuna keskeiset tekijät, jotka vaikuttavat kantaman pituuteen ja hyödyllisiä vinkkejä, kuinka poljet avustuksella niin pitkälle kuin mahdollista:

Ajaja ja avustustehon vahvuus tekijöinä

 • Sähköpyörän kuljettamalla kokonaispainolla, mukaan lukien ajaja ja kaikki muu kuorma, on suuri vaikutus kantamaan. Siksi ylimääräisten matkalaukkujen paino kannattaa pitää mahdollisimman alhaisena.
 • Poljinteho ja valitsemasi avustustaso vaikuttavat myös suuresti kantamaan. Käytä pienintä moottorin avustustehoa pidemmillä matkoilla. Vihje: monissa sähköpyörissä on ECO-tila, joka on yleensä paljon energiatehokkaampi kuin normaali toimintatila.
 • Kuten autoissa, myös jarruttaminen ja kiihdyttäminen vaikuttavat sähköpyörän akun kulutukseen. Kannattaa pyrkiä ajamaan tasaisella nopeudella ja pysähtymättä, mikä on taloudellisempaa kuin jatkuva kiihdyttäminen.
 • Pyri aina valitsemaan vaihde, joka ei ole liian kevyt, mutta ei liian raskaskaan, jotta akku kestää mahdollisimman pitkään. Vihje: lähdettäessä liikkeelle ja mäkiä kiivettäessä kannattaa ajaa pienellä vaihteella. Sen jälkeen voit nostaa vaihdetta maastosta ja ajonopeudesta riippuen.

Maasto tekijänä

 • Tienpinnalla, maastolla ja etenkin ylämäillä, on suuri vaikutus akun kestoon. Yritä polkea ylämäkeen tehokkaammin.
 • Alhaiset ulkolämpötilat voivat myös laskea akun kestoa huomattavasti. Tällöin on parempi ajaa täyteen ladatulla akulla, joka on asetettu pyörään juuri ennen lähtöä.
 • Tietenkin ajaminen vastatuuleen tai myötätuuleen vaikuttaa myös sähköpyörän akun kantama-alueeseen.

Tekninen kunto tekijänä

 • Sähköpyörän akun ikä ja kunto voivat myös vaikuttaa kantamaan. Akku kannattaa vaihtaa heti, kun huomaat, että akun kapasiteetti ei enää riitä reiteille, joille se aiemmin riitti hyvin.
 • Renkaiden matala ilmanpaine voi merkittävästi vähentää kantamaa, joten pidä renkaat aina täytettynä suurimpaan sallittuun paineeseen. Näin pidät vierintävastuksen minimissä. Tässä on peukalosääntö: puolet maksimipaineesta on kaksinkertainen vierintävastus.
 • Täysi akku pitkille matkoille: Hyödynnä akun latauskapasiteetti kokonaan ja lataa se täyteen etenkin ennen pidempiä matkoja.
 • Älä säilytä akkua pitkäkestoisesti alle 5c lämpötilassa. Alhainen varastointilämpötila heikentää akun varauskapasiteettia.

Voinko muuntaa 24V sähköpyöräni 36V:ksi?

Valitettavasti muuntaminen ei ole mahdollista, koska elektroniset komponentit eivät ole yhteensopivia.

Millainen moottori on sähköpyörässä?

PROPHETE-sähköpyörissä käytetään harjattomia ja kulumattomia pyörännapoja tai keskiosaan asennettuja moottoreita. Monissa malleissa on työntöapu, joka kiihdyttää sähköpyörää jopa 6 km/h nopeudella yhdellä napin painalluksella.

Valmistaako AEG itse moottorit?

AEG (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft ’yleinen sähköyhtiö’) oli saksalainen sähkölaitteita ja kodinkoneita valmistanut yhtiö ja on nykyään vuonna 1919 perustetun ruotsalaisen AB Electroluxin omistama tuotemerkki. Electrolux myöntää tuotemerkin käyttöluvan kuluttajaelektroniikan eri tuotesegmenteille ja valvoo sen käyttöä sekä tuotemerkin nimellä myytävien tuotteiden laatua samalla tavalla kuin Nokia esimerkiksi myöntää ja valvoo oman tuotemerkin käyttöä matkapuhelinten valmistuksessa. AEG:n moottorit on valmistettu yhteistyössä tuotannosta vastaavan yrityksen kanssa ja komponenteissa on huomattavissa samankaltaisuuksia Bafangin tuotteiden kanssa. AEG:n moottorit ovat toistaiseksi yksinoikeudella Propheten tuottamia ja sähköpyörien avustusjärjestelmä täyttää ne edellytykset, joita AEG:n tuotemerkin omistaja edellyttää tuotemerkkiään kantavalta tuotteelta. Prophete on kehittänyt AEG:n sähkökäyttöjärjestelmän yhteistyössä Generation Design-suunnittelutoimiston kanssa, sisältäen teknisiä ratkaisuja, jotka erottavat AEG:n tuotteet esimerkiksi Bafangin tuotteista. Tuottamalla AEG:n sähkökäyttöjärjestelmää itse, Prophete haluaa tarjota asiakkailleen maksimaalisen hinta-laatusuhteen ja erottautua markkinoilla kilpailijoistaan poikkeavilla tuotteilla.

Mitä Light ON -toiminto tarkoittaa?

PROPHETE Light ON -toiminto varmistaa, että polkupyörän valot pysyvät päällä välkkymättä, vaikka olisitkin paikallaan tai pyöräilisit hitaasti. Valojärjestelmä saa virtalähteensä akusta, ei dynamosta. Tämän etuna on kitkaton ja hiljainen valaistus. Light ON -toiminto täyttää Saksan tieliikenneasetukset. Jälkiasennus ei valitettavasti ole mahdollista.

Kuinka paljon PROPHETE-sähköpyörä painaa?

Kaupunki- ja retkisähköpyörät painavat 25–30 kg. MTB- / ATB-sähköpyörät painavat noin 21 kg.

Kuinka paljon PROPHETE-sähköpyörän akku painaa?

Akkumallista riippuen 3–4 kg.

Miten akku varastoidaan?

Jos et käytä sähköpyörääsi pidempään aikaan, poista akku sähköpyörästä ja säilytä sitä viileässä, kuivassa paikassa. Optimaalinen lämpötila on noin 10–15 °C. Tarkista lataustaso kolmen kuukauden välein ja lataa akku tarvittaessa.

Kuinka matalassa lämpötilassa akkua voi käyttää?

Käyttöohjeiden mukaisesti valmistajat takaavat sähköpyörän toimivuuden -20c lämpötilaan saakka. Sähköpyörän käyttö on mahdollista myös alhaisemmissa lämpötiloissa, mutta emme suosittele pyörän käyttöä alueilla tai maastossa, josta et helposti pääse pois ilman pyörää.

Kuinka matalassa lämpötilassa akkua voi ladata?

Älä missään tapauksessa lataa akkua alle 5c lämpötilassa. Yksikin lataus liian matalassa lämpötilassa saattaa vaikuttaa erittäin negatiivisesti akun varauskykyyn. Mikäli olet ajanut pyörällä kylmässä, niin aloita lataus yli 5c lämpötilassa vasta, kun akku on lämmennyt riittävästi. Vihje: tuodessasi akun pakkasesta sisätiloihin, odota 30min ennen latauksen aloittamista.

Mikä on akun latausaika?

Latausaika riippuu akun koosta. Pienemmissä akuissa n. 3h ja suuremmissa akuissa n. 5h.

Täysin uusi pyörä tuntuu toiminnaltaan epävarmalta, mitä tulisi tehdä?

Polkupyörän käyttöönoton yhteydessä on luonnollista, että tehdasasetusten ja käyttönottotarkastuksen jäljiltä ruuvit, mutterit, vaijerit, pinnat ja vanteet hakevat vielä viimeistä sijaansa ja asettuvat ns. paikoilleen ensimmäisten kymmenien/satojen ajokilometrien aikana. Tämän sisäänajovaiheen aikana on luonnollista, että pyörän toiminnassa ilmenee epätarkkuuksia.

Ensimmäisten kymmenien/satojen ajokilometrien aikana mahdollisesti esiintyviä ongelmia ovat vaihteiden naksunta, jarrujen laahaaminen/vingunta, vanteiden ja pinnojen kireyksien muutokset sekä rungon eri ruuvien löystyminen.

Näiden mahdollisesti esiintyvien ongelmien poistamiseksi on tärkeä suorittaa pyörälle ensihuolto. Ensihuolto on pyörän tärkein huolto, jossa pyörä tarkastetaan käyttöönoton jälkeen ja sille tehdään tarvittavat toimenpiteet turvallisen pyöräilyn varmistamiseksi pitkälle tulevaisuuteen.

Kysymyksiä asiakaspalvelusta

Mistä löydän pyöräni tai sähköpyöräni tuote- ja sarjanumeron? Miksi on tärkeää tietää nämä numerot?

Molemmat numerot löytyvät nimikilvestä, joka löytyy tarrana lähellä polkimia tai pyörän käyttöohjeiden toiselta sivulta. Jotta voimme auttaa sinua tehokkaasti ja yksilöllisesti, on tärkeää, että sinulla on tuote- ja sarjanumero tiedossa, kun otat meihin yhteyttä. Tällä tavoin voimme varmistaa, että saat tarvittaessa oikeat varaosat. Lisäksi pidä sarjanumero tallessa pyöräsi tunnistamiseksi, jos se varastetaan.

Mistä voin ostaa uudelleenladattavia akkuja?

Alkuperäiset ladattavat akut PROPHETE-sähköpyöriin voidaan tilata verkkokaupastamme. Kaikki akut eivät sovi jokaiseen sähköpyörään. Kun valitset uutta akkua, ota huomioon sopiva rakenne ja vaadittu jännite (24V, 36V tai 48V).

Voinko tilata varaosia asiakaspalvelun kautta?

Voit tilata alkuperäisiä varaosia PROPHETE-sähköpyörille verkkokaupastamme tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Suosittelemme ottamaan yhteyttä vain kansainvälisiin kumppaneihin, jos tilaat ulkomailta.

Miten pyörien perushuollot tehdään?

Perushuollot pyörille voi tehdä missä tahansa pyörähuollossa. Pyörissä käytetään yleisesti saatavilla olevia komponentteja, jotka mikä tahansa huoltoliike voi vaihtaa pyörään huollon yhteydessä. Ainoastaan sähkösat tulevat meidän kautta ja niiden toimitusaika. 5-7 arkipäivää.

Mahdollisissa sähköosien takuutilanteissa takuuhuollon kesto on pääsääntöisesti 1-2 viikkoa. Asuinpaikastanne riippuen pyörä joko noudetaan kotioveltanne tai pyörä toimitetaan lähettyvillä sijaitsevaan takuuhuollon yhteistyökumppanille.

Mitä teen, jos olen kadottanut akun tai sähköpyörän avaimen?

Useimmissa tapauksissa voit helposti tilata uudet avaimet PROPHETE-asiakaspalvelusta.

Kuinka tavoitan PROPHETE:n asiakaspalvelun?

Voit lähettää meille viestin helposti ja kätevästi ota yhteyttä -lomakkeella. PROPHETE:n asiakkaat voivat ottaa yhteyttä myös kansainvälisiin kumppaneihimme.

Kysymyksiä verkkokaupasta

Kuinka kauan tilauksen toimitus kestää?

Suoraan varastostamme toimitusaika on 1–5 arkipäivää. Jälkitoimituksen toimitusaika on noin 10–15 arkipäivää.

Kuinka paljon toimituskustannukset ovat?

Sähköpyörien toimitus on ilmainen. Lisävarusteiden tomitusmaksu vaihtelee tuotteesta riippuen. Ennen maksua kassasivulla näet aina tilauksen toimtuskulut.

Kuinka toimitukset tehdään?

Tuotteet toimitetaan rahtivapaasti kuljetuksista vastaavan yhteistyökumppanin kautta kotiinkuljetuksena. Tilauksesi tuodaan verkkokaupassa ilmoittamaasi osoitteeseen. Toimittaja sopii kanssasi sopivimman toimitusajankohdan. Emme toimita tuotteitamme ulkomaille. Ulkomaiseen osoitteeseen tilattu ostos perutaan.

Onko tilattu pyörä heti valmis ajoon, vai pitääkö koota jotenkin? 

Pyörä on muutoin ajovalmis, mutta polkimet täytyy ruuvata paikoilleen ja ohjaintanko kääntää suoraan sekä kiristää jämäkästi.