Jäykkäperäinen Sähkömaastopyörä

-10%
Original price was: 4 299,00 €.Current price is: 3 859,00 €.

Täysjousitettu sähkömaastopyörä

-10%
Original price was: 3 699,00 €.Current price is: 3 329,90 €.
-10%
Original price was: 3 899,00 €.Current price is: 3 499,00 €.
-10%
Original price was: 3 999,00 €.Current price is: 3 599,00 €.
-17%
Original price was: 4 349,00 €.Current price is: 3 599,00 €.
-10%
Original price was: 4 199,00 €.Current price is: 3 779,90 €.
-5%
Original price was: 4 199,00 €.Current price is: 3 999,00 €.
-15%
Original price was: 4 699,00 €.Current price is: 3 999,00 €.
-17%
Original price was: 4 799,00 €.Current price is: 3 999,00 €.
-21%
Original price was: 6 099,00 €.Current price is: 4 799,00 €.
-14%
Original price was: 5 799,00 €.Current price is: 4 999,00 €.

Jäykkäperäinen sähkömaastopyörä

Jäykkäperäinen maastopyörä tarkoittaa, että maastopyörässä ei ole takajousitusta ja pyörän runko on jäykkä ja kiinteä. Kiinteän runkonsa ansiosta jäykkäperäinen sähkömaastopyörä on kevyempi ja tehokkaampi ajaa. Mikäli ajosi koostuu pääsääntöisesti tasaisella ajamisesta, on jäykkäpeärinen sähkömaastopyörä pitkällä aikavälillä miellyttävämpi valinta kuin täysjousto. Takajouston puuttumisesta huolimatta jäykkäperä soveltuu erinomaisesti seikkailuihin, niin luonnossa kuin kaupungissa ja kaikkialle siitä väliltä! Valitse jäykkäperäinen maastopyörä, jos:

  1. Sinulla on budjetti. Jäykkäperäisen maastopyörän muotoilu on yksinkertaisempaa, jolloin voit saada parempaa pyörän kokonaislaatua verrattuna samanhintaiseen täysjoustoon. Valmistajat pystyvät sisällyttämään pyörään korkeamman luokan komponentteja, kun säästö on saatu aikaiseksi takaiskarista.
  2. Haluat huoltovapautta. Jäykkäperäisessä maastopyörässä on vähemmän liikkuvia osia, jolloin pyörä on yksinkertaisempi ja edullisempi ylläpitää. Perushuoltoja ei tietenkään voi eikä kannata välttää. Lue lisää pyörän säännöllisestä kunnossapidosta.
  3. Ajat enimmäkseen sileillä poluila tai teillä. Jos ajat suurimman osan ajastasi melko sileillä alustoilla, niin jäykkäperäinen maastopyörä voi tarjota sinulle nopean ja hauskan ajokokemuksen, jossa etujousto imee täysin riittävällä tasolla muutoin häiritsevän tärinän pois. Jäykkä perä ottaa tiehen kiinni paremmin ja kuljettaja pystyy siirtämään watteja polkimilta tehokkaammin.
  4. Haluat kevyen pyörän:  Jäykkäperäiset pyörät painavat yleensä hieman vähemmän kuin täysjousitetut polkupyörät, koska niiden yksinkertaisemmassa suunnittelussa on vähemmän osia. Pienempi paino voi olla hyvä asia, jos ajosi sisältää paljon kiipeämistä tai pitkiä matkoja. Todettakoon, että korkeamman luokan pyörissä painoero voi kuitenkin käydä hyvin minimaaliseksi.

Täysjousitettu sähkömaastopyörä

Täysjousitetussa sähkömaastopyörässä on etujousituksen lisäksi myös takajousitus, joka auttaa vielä tehokkaammin tasoittamaan epätasaista maastoa ja tarjoaa paremman pidon sekä ajokokemuksen. Täysjousitetut sähkömaastopyörät soveltuvat erityisesti teknisempään ja haastavampaan maastoon, kuten kivisiin alamäkiin ja juurakkoisiin polkuihin, joissa hyvä maastopyörän hallittavuus on tärkeää: Lue artikkelistamme, mitä tulee ottaa myös huomioon täysjoustoa valittaessa parhaan ajokokemuksen takaamiseksi. Valitse täysjoustoinen maastopyörä, jos:

  1. Olet valmis kuluttamaan vähän enemmän pyörän hankintaan sekä ylläpitoon. Täysjousitetusta pyörästä täytyy olla valmis maksamaan hieman enemmän, sillä pyörä on monimutkaisempi kokonaisuus. Täysjousitetun maastopyörän runko poikkeaa jäykkäperäisestä ja takaiskunvaimennin on luonnollisesti lisäkustannus itsessään. On syytä muistaa, että takaiskunvaimennin on myös erillinen huoltokohde. Laadukkaat lähtötason täysjousitetut sähkömaastopyörät lähtevät noin. 3000€ tasosta.
  2. Haluat miellyttävämmän ajokokemuksen:  Täysjousitettu maastopyörä ottaa suurimman osan iskuista pois, jotka muuten kulkeutusivat kehollesi. Tämä tekee ajamisesta ennenkaikkea mukavempaa, mutta auttaa myös vähentämään väsymystä, mikä puolestaan ​​voi antaa mahdollisuuden ajaa pidempään ja pitemmälle.
  3. Sinulla on tarve nopeudelle. Etu- ja takajousitus tekevät työtä käskettyä, jolloin pystyt ajaa nopeammin teknisten reittiosuuksien läpi kuin mitä pystyisit jäykkäperäisellä.

Shimanon uusin sähköpyörämoottori on EP801 ja sen voi löytää useista sähkömaastopyöristä. Mm. Canyon ja BESV käyttävät sitä pyörämalleissaan. Tämä uusi moottori on suunniteltu tarjoamaan enemmän tehoa ja vääntöä kuin koskaan aiemmin, mutta samalla se on myös yksi kevyimmistä moottoreista saatavilla tällä hetkellä.

EP801:sta löytyy 85 Nm vääntöä, joka on todettu tehon ja voimansiirron kulutukseni optimoinnin näkökulmasta parhaimmaksi vääntömomentiksi keskimoottoriseen sähköpyörään. Piikkiteholtaan EP801 on sähkömoottoreiden parhaimmistoa, jolloin se soveltuu erittäin hyvin urheilulliseen ajoon, mutta kuluttaa toki akkua myös nopeammin. Muihin vastaavan väännön moottoreihin verraten Shimano voi tuntua pitkässä jyrkässä ylämäessä ehkä hieman heikommalta.

Uudessa moottorissa on pehmeämpi käynnistysprosessi, joka johtuu sen suuresta vääntömomentista ja parantuneesta kiihdytysvasteajasta, mikä helpottaa kuljettajien nopeaa liikkeellelähtöä ilman nykiviä liikkeitä tai pysähtymisiä.

EP801 on myös varustettu Shimanon E-Tube-järjestelmällä, joka mahdollistaa mukautetut asetukset ja helpon diagnostiikan älypuhelinsovelluksen kautta. Näin kuljettaja voi mukauttaa ajokokemustaan säätämällä moottorin suorituskykyominaisuuksia omien tarpeidensa mukaan. E-Tube-järjestelmä mahdollistaa myös langattomat laiteohjelmistopäivitykset, jotta ajajat voivat pysyä mukana Shimanon uusimmassa teknologiakehityksessä.

Kaiken kaikkiaan Shimanon uusi EP8-sähköpyörämoottori tarjoaa vaikuttavaa tehokkuutta erittäin kevyessä paketissa, jonka ansiosta se on ihanteellinen vauhdikkaisiin maastoreitteihin. Parannettujen suorituskykyominaisuuksiensa ja intuitiivisen E-Tube-järjestelmänsä ansiosta tämä uusi moottori lupaa olla yksi parhaista vaihtoehdoista niille, jotka etsivät jännittävää ajokokemusta joka kerta, kun he lähtevät poluille!

Bosch Performance Line CX on sähkömoottori, joka on suunniteltu käytettäväksi erityisesti maastosähköpyörissä. Se on yksi markkinoiden tehokkaimmista ja luotettavimmista moottoreista, joka tarjoaa pyöräilijöille tasaisen ja tehokkaan ajon. Moottori on kehitetty tarjoamaan maksimaalinen teho ja olemaan samalla kevyt ja hiljainen.

Mm. Trek ja Bionicon käyttävät Boschin sähköjärjestelmää pyörissään.

Yksi Bosch Performance Line CX:n parhaista ominaisuuksista on sen eMTB-tila, joka säätää avustustasoa automaattisesti sen mukaan, kuinka kovaa poljet. Tämä auttaa varmistamaan, että saat juuri riittävästi apua, kun sitä tarvitaan, mutta ei liikaa, kun se ei ole tarpeen, mikä auttaa sinua säästämään energiaa ja säilyttämään ajosi hallinnan koko ajan. Avustus iskeytyy päälle pehmeähkösti tuoden hallintaa, ja kiihtyminen tulee asteittain. Osa ehkä toivoisi kovempaa potkua heti alkuun, mutta teknisillä reiteillä varsinkin enempi hyötyä on pysyä polulla kuin kiihdyttää täysiä pusikkoon.

Uusi ominaisuus järjestelmässä on applikaation kautta toimiva eBike lock, jonka myötä puhelimesi toimii digitaalisena avaimena ja estää esimerkiksi varkaiden ottamasta sähköavustusta käyttöön.

Löydä paras sähköpyörän moottori ajoon täältä!
-17%
Original price was: 4 349,00 €.Current price is: 3 599,00 €.