12 parasta varustetta pyöräretkille

varusteet pyöräretkelle

Pitkiä pyöräilylenkkejä kotimaamme kauniissa luonnossa ei voi ikinä unohtaa. Listasimme pyöräilijän parhaita lisätarvikkeita, joilla kesän pyöräretkista saa entistä enemmän irti.

Tässä 12 parasta lisätarviketta kesään tämän vuoden työmatkatempoihin, maisemamatkoille ja retkille.

1. Lumos Ultra pyöräilykypärä

TIeliikennelaki muuttui jo 1.6.2020 alkaen siten, että pyöräilijöiltä edellytetään ajovaloja käytettäväksi eteen ja taakse hämärän aikaan. Mikä onkaan tyylikkäämpi tapa päivittää omat varusteet lain edellyttämälle tasolle kuin Lumos Ultra-kypärä, jossa on valot eteen ja taakse sekä suuntavilkut. Vilkut sijaitsevat kypärän takaosassa ja niitä hallitaan ohjaustankoon sijoitettavalla, langattomalla hallintalaitteella. Ei enään käsien nostelua autoliikenteen seassa, vaan kummatkin kädet pysyvät ohjaustangossa käännöksen ajan, samalla kun näytät suuntavaloa muulle liikenteelle. Lumos Ultra on saatavilla mips-järjestelmällä tai ilman.

2. Prophete vedenkestävä satulalaukku 10 litraa

Propheten uuden retkeilysarjan satulalaukku on erinomainen valinta retkille, mikäli et halua käyttää sivulaukkuja tai sinulla on jo käytössä kaksi sivulaukkua. 100% vedenkestävyys pitää tavarasi kuivana missä tahansa olosuhteissa. Satulalaukku on optimaalinen valinta pyörän painopisteen suhteen, sillä sen painopiste sijaitsee samassa linjassa ajajan kanssa. Laukku kiinnittyy ainoastaan satulaan, jolloin se toimii myös pyörissä, joista ei löydy tarakkaa.

3. PROPHETE vedenkestävä puhelinlaukku yläputkelle

Propheten 100% vedenkstävään puhelinlaukkuun mahtuu jopa 5,5″ näytön omaava puhelin. Laukku pitää puhelimen kuivana sateellaakin ja läpinäkyvän muovitaskun ansiosta esimerkiksi karttasovelluksen käyttö on helppoa ja turvallista verrattuna puhelimen kaivamiseen taskusta jokaisen mutkan kohdalla. Laukun tilavuus on 1 litra ja siihen mahtuvat mukaan myös avaimet ja lompakko, jolloin ne eivät paina taskuissa ajon aikana, eikä ylimääräistä laukkua tarvitse ottaa mukaan näitä varten.

4. Beto iskunvaimentimen pumppu

Maastopyöräilijät HUOM! Lämpötilojen vaihtelu ja maastopyörän iskunvaimentimiin kohdistuva rasitus vaikuttavat myös ilmatäytteisten iskunvaimentimien ilmanpaineisiin ja tästä syystä iskunvaimentimiin on syytä lisätä painetta tasaisin väliajoin. Riskinä liian matalissa paineissa on iskunvaimentimen hajoaminen. Toisaalta paineita saattaa olla tarve myös laskea vaikeampaan maastoon siirryttäessä. Beto polkupyörän iskarin pumppu on laadukas työkalu ilman lisäämiseen ja poistamiseen iskunvaimentimessa ja sillä pystyy pumppaamaan ilmaa aina 20bar saakka. Kaksitoimisen suuttimen ansiosta paineet eivät purkaudu ulos iskunvaimentimesta pumppua irroittaessa. Ilman poistamiseen pumpussa on erillinen painike, jonka avulla saat laskettua paineet haluamallesi tasolle.

5. ZÉFAL Renkaankorjaus Spray

Rengasrikon sattuessa vaihtoehto renkaanvaihdolle on käyttää korjausvaahtoa. Useimmissa tapauksissa tien päällä matkaan selviää jälleen huomattavasti nopeammin ja käsiään likaamatta. Korjausvaahto puristetaan renkaan sisään venttiilistä ja se täyttää pienet puhkeamat samalla täyttäen renkaan. Suositeltavaa on heti sopivan tilaisuuden tullen tarkastaa ja vaihtaa rengas tarvittaessa, mutta varsinkin pitkällä retkellä hätävarana tämä on suositeltava tuote.

6. ZEFAL Big Shot co2-pumppu

Pienessä tilassa mukana kannetteva co2-pumppu on nopea ja kaiken lisäksi hauska käyttää. Yhdellä 16g patruunalla täyttää yhden retkipyörän renkaan. Pitemmälle pyöräretkelle varapatruunoita voi napata muutamat mukaan.

Perinteisemmistä manuaalisista pumpuista runkokiinnityksellä suosittelemme Beton minipumppua.

7. Taitettava lukko

Taitettava lukko on pieneen tilaan menevä erinomainen lukituslaite polkupyörille. Propheten lukko on erityisvahvennetusta teräksestä tehty ja runkoa naarmuttamattomalla pintamateriaalilla. Lukon runkopidike kuuluu pakettiin ja sen saa tarrakiinnikkeilla asennettua haluamaansa paikkaan. Sisäympyrän pituus on 85cm, joten sillä saa pyörän myös kiinteästi lukittua telineeseen.

8. Ketjujen ja rattaiden puhtaanapidon välineet

Pyöräsi saattaa olla huollon tarpeessa useammin kuin toivot ja polkupyörälle onkin syytä tehdä kausihuolto vähintään kerran vuodessa. Lisäksi polkupyörä tarvitsee huolenpitoa ennen kaikkea puhtaanapidon osalta. Valikoimastamme löytyy tuotteet puhdistukseen, öljyämiseen, korroosion estämiseen ja lian tarttumisen estämiseksi. Sähköpyörien öljyksi suosittelemme ei-spray tuotteita. Spray levittää suihkun myös muualle kun ketjuun ja ajautuessaan moottoriin se alkaa keräämään likaa, joka myöhemmin näkyy ennenaikaisena korroosiona. Ketjuvahalla puhdistetun ja voidellun ketjun voi viimeistellä estäen lian tarttumista siihen.

Kunnossapitoa varten hyödyllisiä tuotteita ovat mm.

9. Polkupyörän sadesuoja

Sadesuojan avulla pidät pyöräsi kuivana ja estät korroosion muodostumista. Sadesuoja toimii myös näkösuojina, eikä ohikulkijat tiedä mitä suojan alla on piilossa. Kosteuden lisäksi suojaa sadesuoja pyörää likaa ja pölyä vastaan ja pyörä odottaa aina valmiimpana seuraava ajoretkeä varten.

10. M-WAVE Maastricht H2O juomareppu

Sähköpyöristä ei aina löydy järkevää paikkaa juomapullolle, kun akku ottaa tilansa rungosta. Juomareppu on loistava ratkaisu esim. maastopyöräilijoille, joilla juomapullot lentelisivät muutenkin kyydistä. Toinen vaihtoehto on adapteri, jonka avulla kiinnität kaksi juomapulloa satulan taakse ja kesähelteillä varmistat riittävän nesteensaannin ajon aikana. Adapteriin voi pullotelineen sijaan kiinnittää myös muita tarvitsemiaan lisävarusteita.

11. Ajovalot eteen ja taakse

Ajomukavuuden ja turvallisuuden vuoksi polkupyörässä on hämärässä oltava valaistus niin eteen kuin taakse. USB-ladattavat ja pikakiinnitettävät valot lataa matkan päällä helposti ja ottaa irti pyörästä varkaiden varalta.

12. ATRAN REX seisontatuet

Niinhän siinä kävi, polkupyörän vanhan seisontatuen kiinnitysruuvi tipahti matkalle, seisontatuki on katkennut tai jalka ei enään yksinkertaisesti toimi. Tukevan jalan varassa pyörän kelpaa taukoa viettää.

Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.