Pyöräilijän 13 parasta lisätarviketta kesään

varusteet pyöräretkelle

Viimeistään nyt on aika alkaa suunnitella kesän pyöräretkiä! Koronatilanteen hellittäessä ulkomaanmatkailukin alkaa piristymään, mutta pitkiä pyöräilylenkkejä kotimaamme kauniissa luonnossa ei voi ikinä unohtaa. Pyöräilykesän 2021 kunniaksi listasimme pyöräilijän parhaita lisätarvikkeita, joilla kesän pyöräretkista saa entistä enemmän irti.

Tässä 13 parasta lisätarviketta kesään tämän vuoden työmatkatempoihin, maisemamatkoille ja retkille.

1. Lumos Kickstarter-kypärä (179,00€) tai Lumos Ultra (99,90€)

TIeliikennelaki muuttui jo 1.6.2020 alkaen siten, että pyöräilijöiltä edellytetään ajovaloja käytettäväksi eteen ja taakse hämärän aikaan. Mikä onkaan tyylikkäämpi tapa päivittää omat varusteet lain edellyttämälle tasolle kuin Lumos Kickstarter-kypärä, jossa on valot eteen ja taakse sekä suuntavalot eli vilkut. Vilkut sijaitsevat kypärän takaosassa ja niitä hallitaan ohjaustankoon sijoitettavalla, langattomalla hallintalaitteella. Ei enään käsien nostelua autoliikenteen seassa, vaan kummatkin kädet pysyvät ohjaustangossa käännöksen ajan, samalla kun näytät suuntavaloa muulle liikenteelle.

Lumokselta on tulossa myös elokuussa uusi kevyempi ja edullisempi malli LUMOS ULTRA.

2. Prophete vedenkestävä satulalaukku 10 litraa (59,90€)

Propheten uuden retkeilysarjan satulalaukku on erinomainen valinta retkille, mikäli et halua käyttää sivulaukkuja tai sinulla on jo käytössä kaksi sivulaukkua. 100% vedenkestävyys pitää tavarasi kuivana missä tahansa olosuhteissa. Satulalaukku on optimaalinen valinta pyörän painopisteen suhteen, sillä sen painopiste sijaitsee samassa linjassa ajajan kanssa. Laukku kiinnittyy ainoastaan satulaan, jolloin se toimii myös pyörissä, joista ei löydy tarakkaa.

3. PROPHETE vedenkestävä puhelinlaukku yläputkelle (22,90€)

Propheten 100% vedenkstävään puhelinlaukkuun mahtuu jopa 5,5″ näytön omaava puhelin. Laukku pitää puhelimen kuivana sateellaakin ja läpinäkyvän muovitaskun ansiosta esimerkiksi karttasovelluksen käyttö on helppoa ja turvallista verrattuna puhelimen kaivamiseen taskusta jokaisen mutkan kohdalla. Laukun tilavuus on 1 litra ja siihen mahtuvat mukaan myös avaimet ja lompakko, jolloin ne eivät paina taskuissa ajon aikana, eikä ylimääräistä laukkua tarvitse ottaa mukaan näitä varten.

4. Beto iskunvaimentimen pumppu (34,90€)

Maastopyöräilijät HUOM! Lämpötilojen vaihtelu ja maastopyörän iskunvaimentimiin kohdistuva rasitus vaikuttavat myös ilmatäytteisten iskunvaimentimien ilmanpaineisiin ja tästä syystä iskunvaimentimiin on syytä lisätä painetta tasaisin väliajoin. Riskinä liian matalissa paineissa on iskunvaimentimen hajoaminen. Toisaalta paineita saattaa olla tarve myös laskea vaikeampaan maastoon siirryttäessä. Beto polkupyörän iskarin pumppu on laadukas työkalu ilman lisäämiseen ja poistamiseen iskunvaimentimessa ja sillä pystyy pumppaamaan ilmaa aina 20bar saakka. Kaksitoimisen suuttimen ansiosta paineet eivät purkaudu ulos iskunvaimentimesta pumppua irroittaessa. Ilman poistamiseen pumpussa on erillinen painike, jonka avulla saat laskettua paineet haluamallesi tasolle.

5. TIP-TOP Korjausvaahto (9,90€)

Rengasrikon sattuessa vaihtoehto renkaanvaihdolle on käyttää korjausvaahtoa. Useimmissa tapauksissa tien päällä matkaan selviää jälleen huomattavasti nopeammin ja käsiään likaamatta. Korjausvaahto puristetaan renkaan sisään venttiilistä ja se täyttää pienet puhkeamat. Ilmaa sisään ja matka voi jatkua. Suositeltavaa on heti sopivan tilaisuuden tullen vaihtaa rengas, mutta varsinkin pitkällä retkellä hätävarana tämä on suositeltava tuote.

korjausvaahto renkaalle

6. PROPHETE kannettava paineilmakompressori (49,90€)

Prophete kannetteva paineilmakompressori on USB-ladattava pumppu erityisesti polkupyörän renkaille. Maksimipaine pumpulla on 10bar ja pumppu toimii myös virtapankkina. Pumpun voi pidemmillä matkoilla ladata esimerkiksi sähköpyörän USB-väylän kautta. Kompressorin saa kätevästi kuljettua toimitukseen kuuluvalla laukulla, joka on mahdollista kytkeä pyörän runkoon. Toimitukseen sisältyy myös vaihtoehtoisia kärkiä esimerkiksi jalkapallojen, koripallojen, jumppapallojen yms. täyttämiseen.

Manuaalisista pumpuista runkokiinnitykselle suosittelemme BETON käsi-/jalkapumppua painemittarilla (19,90€).

7. Taitettava lukko (49,90€)

Propheten taitettava lukko on pieneen tilaan menevä erinomainen lukituslaite polkupyörille. Lukko on erityisvahvennetusta teräksestä tehty ja runkoa naarmuttamattomalla pintamateriaalilla. Lukon runkopidike kuuluu pakettiin ja sen saa tarrakiinnikkeilla asennettua haluamaansa paikkaan. Sisäympyrän pituus on 85cm, joten sillä saa pyörän myös kiinteästi lukittua telineeseen.

taittolukko pyoralle

8. Ketjujen ja rattaiden puhtaanapidon välineet

Viime kesän ja talven jäljiltä pyöräsi saattaa olla huollon tarpeessa ja polkupyörälle onkin syytä tehdä kausihuolto vähintään kerran vuodessa. Lisäksi polkupyörä tarvitsee huoltoa myös muulloin, ennen kaikkea puhtaanapidon osalta. Valikoimastamme löytyy tuotteet puhdistukseen, öljyämiseen, korroosion estämiseen ja lian tarttumisen estämiseksi. Sähköpyörien öljyksi suosittelemme ei-spray tuotteita. Spray levittää suihkun myös muualle kun ketjuun ja ajautuessaan moottoriin se alkaa keräämään likaa, joka myöhemmin näkyy ennenaikaisena korroosiona. Ketjuvahalla puhdistetun ja voidellun ketjun voi viimeistellä estäen lian tarttumista siihen.

Kunnossapitoa vaten suosittelemme hankittavaksi seuraavia tuotteita:

PROPHETE voimansiirron puhdistusaine edistämään ketjuihin ja rattaisiin kertyneen lian irtoamista.

PROPHETE puhdistusharja vaihtopäillä tekee ketjujen ja rattaiden puhdistamisesta helppoa

PROPHETE Eco-voiteluöljy ketjulle ja muille mekaanisille liikkuville osille

PROPHETE Ketjuvaha suojaamaan lian tarttumista

9. Polkupyörän sadesuoja (14,90€)

Sadesuojien avulla pidät pyöräsi kuivana ja estät korroosion muodostumista. Sadesuoja toimii myös näkösuojina, eikä ohikulkijat tiedä mitä suojan alla on piilossa. Kosteuden lisäksi suojaa sadesuoja pyörää likaa ja pölyä vastaan ja pyörä odottaa aina valmiimpana seuraava ajoretkeä varten.

pyoran sadesuoja

10. M-WAVE Pullotelineiden adapteri (14,90€)

Sähköpyöristä ei aina löydy järkevää paikkaa juomapullolle, kun akku ottaa tilansa rungosta. Adapterin avulla kiinnität kaksi juomapulloa satulan taakse ja kesähelteillä varmistat riittävän nesteensaannin ajon aikana. Adapteriin voi pullotelineen sijaan kiinnittää myös muita tarvitsemiaan lisävarusteita.

11. Ajovalot eteen ja taakse (14,90 – 34,90€)

Ajomukavuuden ja turvallisuuden vuoksi polkupyörässä on hämärässä oltava valaistus niin eteen kuin taakse. USB-ladattavat ja pikakiinnitettävät valot lataa matkan päällä helposti ja ottaa irti pyörästä varkaiden varalta.

Suosituimmat valomme:

PROPHETE ajovalo 80/40/20lux USB-ladattava (34,90€)

PROPHETE polkupyörän takavalo huomiokehällä USB-ladattava (19,90€)

12. HAPO G vedenkestävä sivulaukku (49,90€)

Vedenkestävä sivulaukku sijoitetaan polkupyörän tarakan sivulle. Laukun tilavuus tilavuus on 22 litraa, joten kahteen laukkuun mahtuu jo hyvin varusteet telttaretkille ja yhteen laukkuun varusteet päivä- ja työmatkoille. Vedenkestävyyden ansiosta tavarasi pysyvät aina kuivana.

13. ATRAN REX seisontatuet (24,90€)

Niinhän siinä kävi, polkupyörän vanhan seisontatuen kiinnitysruuvi tipahti matkalle, seisontatuki on katkennut tai jalka ei enään yksinkertaisesti toimi. Meiltä löydät seisontatuet vanhaan pyörääsi tai uusiin maastopyöriin. Tukevan jalan varassa pyörän kelpaa taukoa viettää.

Näillä vinkeille pyörät rullatkoon kesällä kauniisti tien pintaa eteenpäin!

Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.