Takavalo polkupyörään pakolliseksi 1.6.2020

takavalo polkupyörään

Takavalo polkupyörään tuli pakolliseksi uuden tieliikennelain myötä 1.6.2020. Etuvalo pyöräilijöille on ollutkin jo pakollinen, ja nyt turvallisuuden edistämiseksi pyöräilijöiltä vaaditaan myös punaista pyörän takavaloa. Valoja edellytetään käytettävän valoisan ajan ulkopuolella sekä näkyvyyden ollessa heikentynyt sään vuoksi. Takavalo voi sijaita myös pyöräilijän kypärässä tai repussa, tärkeintä on että se näkyy ja varoittaa muita liikenteessä kulkevia.

Uusissa sähköpyörissä takavalo kuuluu usein pyörän vakiovarusteisiin, mutta tavallisesti se on ostettava lisävarusteena. Takavalo polkupyörään ei pyöräilijän onneksi maksa paljoa nykyään.

Takavalot polkupyöriin usb-latauksella tai paristoilla

Suosittelemme seuraavia takavaloja polkupyöriin:

Led takavalo

Suosituin takavalomme on pyörän takavalo automaattisella jarruvalolla. Nopea klipsikiinnitys tekee sen käyttämisestä helppoa ja työkaluvapaata. Jos käytät useampaa pyörää, voit vaihdella valoa pyörästä toiseen. Automaattinen jarruvalo reagoi vauhdin hidastumiseen ja lisää turvallisuutta.

Ladattava takavalo huomiokehällä

takavalo huomiokehällä

Erityisturvallinen ladattava takavalo pyöräilijälle. Huomiovalaisin luo pyörän ympärille punaisen valokehän, joka vahvistaa pyörän näkyvyyttä pimeällä. Takavalo on USB-ladattava, eikä kiinnitys vaadi tässäkään työkaluja.

Pyörän valosetti (etuvalo + takavalo)

Jos pyörästäsi puuttuu vielä myös etuvalo, tilanteen voi korjata kerralla hankkimalla molemmat valot sisältävän valosarjan. Etuvalon valaisuteho on säädettävissä asteikolla 50/30/15lux. Molempien valojen lataus tapahtuu USB:n kautta ja ne toimivat pikakiinnityksellä.

Takavalo osana kypärää

Vaihtoehto pyörän valoille on älykäs pyöräilykypärä. Lumos Ultran 94 LEDiä varmistaa, että tulet nähdyksi. Kypärässä on integroidut etu- ja takavalot ja turvallisuutta lisäämässä myös kääntymisvilkut. Kypärään on saatavilla myös automaattinen jarruvalo, joka aistii hidastuvan vauhdin ja sytyttää kaikki takavalot palaamaan kirkkaasti. Kypärä toimii ladattavalla akulla. Täydellä akulla valot palavat yhtäjaksoisesti 3 tuntia. Normaalissa ajossa vilkkuvina valoja käyttäen akku kestää noin 6 tuntia. Kypärä on säänkestävä ja sitä on saatavilla viidessä värissä: musta, valkoinen, sininen, punainen ja vihreä.

 

Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.