Takavalo polkupyörään pakolliseksi 1.6.2020

takavalo polkupyörään

Takavalo polkupyörään tulee pakolliseksi uuden tieliikennelain myötä kesäkuussa. Etuvalo pyöräilijöille on ollutkin jo pakollinen, ja nyt turvallisuuden edistämiseksi pyöräilijöiltä vaaditaan myös punaista pyörän takavaloa. Valoja edellytetään käytettävän valoisan ajan ulkopuolella sekä näkyvyyden ollessa heikentynyt sään vuoksi. Takavalo voi sijaita myös pyöräilijän kypärässä tai repussa, tärkeintä on että se näkyy ja varoittaa muita liikenteessä kulkevia.

Uusissa sähköpyörissä takavalo kuuluu usein pyörän vakiovarusteisiin, mutta tavallisesti se on ostettava lisävarusteena. Takavalo polkupyörään ei pyöräilijän onneksi maksa paljoa nykyään. Haasteena kesän kynnyksellä voi olla niiden saatavuus, kun kaikki ilman valoja ajavat alkavat tilannettaan korjaamaan. Valosetit(etuvalo+takavalo) tarjoamme nyt ilmaisella toimituksella!

Takavalo polkupyörään ladattavana tai paristoilla

Suosittelemme seuraavia takavaloja polkupyörään:

Led takavalo 14,90 €

pyörän takavalo

Suosituin takavalomme on pyörän takavalo automaattisella jarruvalolla. Nopea klipsikiinnitys tekee sen käyttämisestä helppoa ja työkaluvapaata. Jos käytät useampaa pyörää, voit vaihdella valoa pyörästä toiseen. Automaattinen jarruvalo reagoi vauhdin hidastumiseen ja lisää turvallisuutta.

Ladattava takavalo huomiokehällä 19,90 €

takavalo huomiokehällä

Erityisturvallinen ladattava takavalo pyöräilijälle. Huomiovalaisin luo pyörän ympärille punaisen valokehän, joka vahvistaa pyörän näkyvyyttä pimeällä. Takavalo on USB-ladattava, eikä kiinnitys vaadi tässäkään työkaluja.

Led takavalo polkupyörään lokasuojaan 14,90 €

Jos haluat takavalon kiinteästi pyörään niin katso lokasuojaan kiinnitettävää led takavaloa,  joka saa virtansa dynamosta tai sähköpyörän akusta. Tarkasta kytkentämahdollisuudet kuitenkin huolellisesti.

Pyörän valosetti (etuvalo + takavalo) 39,90 €

Ilmainen toimitus nyt valosarjoihin!

Jos pyörästäsi puuttuu vielä myös etuvalo, tilanteen voi korjata kerralla hankkimalla molemmat valot sisältävän valosarjan. Etuvalon valaisuteho on säädettävissä asteikolla 50/30/15lux. Molempien valojen lataus tapahtuu USB:n kautta ja ne toimivat pikakiinnityksellä.

Valosarja saatavilla myös patterikäyttöisenä (22,90 €).

Takavalo osana kypärää 179,00 €

Vaihtoehto pyörän valoille on älykäs pyöräilykypärä. Lumos Kicstarter kypärän 38 LEDiä takana varmistaa, että tulet nähdyksi. Kypärässä on integroidut etu- ja takavalot ja turvallisuutta lisäämässä myös kääntymisvilkut. Kypärässä on myös automaattinen jarruvalo, joka aistii hidastuvan vauhdin ja sytyttää kaikki takavalot palaamaan kirkkaasti. Kypärä toimii ladattavalla akulla. Täydellä akulla valot palavat yhtäjaksoisesti 3 tuntia. Normaalissa ajossa vilkkuvina valoja käyttäen akku kestää noin 6 tuntia. Kypärä on säänkestävä ja sitä on saatavilla neljässä eri värissä: musta, valkoinen, sininen ja vihreä. Katso lisää tietoa ja kuvia kypärästä.

Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.