Tehokas sähköpyörä AEG:n moottorilla

tehokas sähköpyörä

Tehokas sähköpyörä on jotain mitä moni uuden pyörän ostaja etsii. Onkin ymmärrettävää, että sähkömoottorin luonnollisesti halutaan avustavan tehokkaasti eikä vain olevan mukana tuomassa lisäpainoa. Käytännössä tieliikennekelpoisten, polkupyöriin rinnastettavien sähköpyörien teho on rajattu 250 watin nimmellistehoon, jolloin ero eri sähköpyörien moottoreiden välillä muodostuu moottorin vääntömomentista ja tehdassäädettyjen eri avustustasojen tehotasoista.

Sähköpyörien AEG moottorit

AEG:n ComfortDrive, SportDrive ja SpeedDrive sähköpyörien moottorit tuottavat parhaimmillaan jopa 100 newtonmetrin (Nm) väännön ja ovat Suomen markkinoilla tällä hetkellä yksiä suurimmalla väännöllä varustettuja sähköpyörän moottoreita. Esimerkiksi Auto Bildin polkupyöriin erikoistunut Bike Bild-lehti arvosteli AEG ComfortDrive-moottorin erinomaiseksi testissään (LUE ARVOSTELU TÄSTÄ).

Tehon ja väännön merkitys

Vertailtaessa eri merkkisiä moottoreita toisiinsa, pelkän väännön lukujen tarkastelu ei anna täydellistä kuvaa moottorin kyvystä avustaa sähköpyöräilijää eteenpäin. 250 watin nimellistehosta huolimatta toisten moottorien maksimiteho on asetettu korkeammalle kuin toisten. Kuitenkin samalla teholla ajettaessa korkeamman väännön omaava moottori kuljettaa kuormaa paremmalla hyötysuhteella, mikäli muut muuttujat pysyvät ennallaan. Korkeasta maksimitehosta on puolestaan hyötyä kiihtyvyydessä. Sähköpyörässä reaaliseen vääntöön vaikuttavat lisäksi vaihteiden välityssuhde ja kampien välityssuhde. Huomioitavaa on, että mitä korkeampi nopeus on, sitä pienemmäksi tuotetun väännön osuus muuttuu ja tuotetun tehon merkitys nousee.

Tehon ja väännön välistä suhdetta voi karrikoiden havainnollistaa esimerkiksi vertailemalla traktoria ja urheiluautoa toisiinsa. Traktori kuljettaa tarvittaesakin isoakin kuormaa ja liikkuu tasaisen varmasti eteenpäin maastosta, mäen kaltevuudesta tai muista olosuhteista riippumatta. Urheiluauto puolestaan kiihtyy nopeastikin isoihin nopeuksiin, mutta sen kantokyky ja soveltuvuus erilaisiin alustoihin, kaltevuuksiin ja olosuhteisiin on rajallinen.

Tehokas sähköpyörä maastoon

Tehokas sähköpyörä auttaa etenemään raskaammilla alustoilla ja mäkisissä maastoissa. Propheten sähkömaastopyörät ovat varusteltu AEG:n vahvimmalla SportDrive 48V keskimoottorilla.

Tehokas sähköpyörä arkiajoon

Arjessa tehokas sähköpyörä tekee liikkumisesta vaivattomampaa ja nopeampaa ympärivuotisesti. Propheten retkisähköpyörien ja kaupunkisähköpyörien kärkimalleista löytyvät 100 Nm:n väännön AEG ComfortDrive keskimoottorit.

-10%
-10%
-9%
2 999,00 
-9%
Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.