Hihnavetoinen sähköpyörä – Edut ja haitat

hihnavetoinen sähköpyörä

Hihnavetoinen sähköpyörä on yleistyvä vaihtoehto liikkua kaupungissa. Toisin kuin perinteisissä ketjuvetoisissa sähköpolkupyörissä, hihnavetoinen sähköpyörä käyttää hihnaa ketjun sijasta takapyörän käyttämiseen. Tällä rakenteella on useita etuja perinteisiin ketjukäyttöisiin sähköpolkupyöriin verrattuna, muun muassa se on hiljaisempi ja tehokkaampi. Hihnakäyttöiset sähköpolkupyörät tulivat markkinoille ensimmäisen kerran 2010-luvun alussa, ja niiden suosio on kasvanut siitä lähtien.

Hihnavedon edut ja haitat sähköpyörässä

Hihnaveto tarjoaa useita etuja ketjuvetoon verrattuna, kuten vähäisempi huolto, parempi tehokkuus ja hiljaisempi toiminta. On kuitenkin myös joitakin haittoja, jotka on syytä ottaa huomioon, ennen kuin valitset hihnavaihteen sähköpyörääsi.

Hihnavetoinen sähköpyörä loistaa huoltovapaudessaan

Vähennetty huolto: Yksi hihnakäytön suurimmista eduista on se, että se vaatii paljon vähemmän huoltoa kuin ketjukäyttö. Hihnakäyttöä ei tarvitse voidella tai säätää kireyttä, mikä voi säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä. Lisäksi hihnat eivät ole yhtä alttiita lialle ja lialle kuin ketjut, joten ne pysyvät puhtaampina pidempään. Erityisesti keskimoottorillisissa sähköpyörissä voimansiirtoon kohdistuu tavallista enemmän vääntöä, joka lisää huoltotarvetta, mikäli käytössä on ketjuvetoinen voimansiirto. Hihnavedossa toisiaan vasten hankaavia metalliosia ei ole.

Lisääntynyt tehokkuus: Toinen hihnavoimansiirtojen etu on, että ne ovat tehokkaampia kuin ketjuvoimansiirrot. Tämä tarkoittaa, että voimansiirtoprosessissa menetetään vähemmän energiaa, jolloin pyörille on käytettävissä enemmän tehoa. Tämä on hyödyllistä luonnollisesti, kun ajetaan mäkiä ylös tai pitkiä matkoja.

Hiljaisempi toiminta: Hihnaveto on yleensä myös paljon hiljaisempi kuin ketjuveto, joten se sopii erinomaisesti kaupunkialueilla käytettäviin sähköpyöriin. Tämä voi olla tärkeä ominaisuus heille, jotka haluavat säästyä ajamisesta syntyvältä melulta.

Hihnavetoinen sähköpyörä ei sovi maastoon

Rajoitettu yhteensopivuus: Hihnavaihteiden yksi haittapuoli on se, että ne eivät ole yhteensopivia kaikentyyppisten polkupyörien kanssa. Hihnakäyttöä ei voida käyttää erityisesti polkupyörissä, joissa on ulkoinen vaihteisto, koska vaihteiden vaihtamiseen tarvittavat hihnapyörät häiritsisivät hihnan sujuvaa toimintaa. Tämä tekee hihnavedosta retki- tai maastopyöräilijälle hankalan valinnan. Hihnakäyttöä haluavien pyöräilijöiden on hankittava uusi pyörä tai muutettava olemassa oleva pyöränsä siten, että se sopii tämäntyyppiseen voimansiirtoon.

Kalliimpi: Toinen mahdollinen haittapuoli hihnakäytön valinnassa on se, että ne ovat yleensä kalliimpia kuin ketjukäyttöiset pyörät. Tämä lisäkustannus voi olla sen arvoinen joillekin ajajille, jotka arvostavat tämäntyyppiseen voimansiirtoon liittyvää suurempaa tehokkuutta ja vähäisempää huoltoa, mutta toiset saattavat haluta pitäytyä perinteisemmässä ja ulkoiset vaihteet mahdollistavassa vaihtoehdossa.

Gates Carbon Drive hihnaveto

Gates Corporation on maailmanlaajuinen markkinajohtaja voimansiirtotuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Gatesin hihnaveto on voimansiirtotekniikka, jossa hihnaa käytetään siirtämään voimaa kahden tai useamman hihnapyörän välillä. Johtava teollisuus- ja autohihnojen valmistaja, kehitti tämän tekniikan jo 1900-luvun alussa.

Gatesin Carbon Drive on erityisesti sähköpyöriin suunniteltu ja yhteensopiva tunnetuimpien moottorivalmistajien kanssa. Carbon Drive Belt on tunnettu korkeasta hyötysuhteestaan, alhaisesta melutasosta ja pitkästä käyttöiästä. Gates lupaa hihnalleen jopa 30 000 kilometria huoltovapaata ajamista.

gates hihnaveto

 

Hihnavetoinen sähköpyörä Tenways CGO600

Sähköpyörät hihnavedolla ovat vielä enempi tai vähempi harvinaisuuksia. Valikoimastamme sellaista laatua löytyy kuitenkin yksi. Tenwaysin ketterä sähköpyörä on varusteltu Gatesin Carbon hihnavedolla. Yksinopeuksinen sähköpyörä painaa vain 15kg ja on todella suunniteltu tekemään liikkumisesta kaupungissa yksinkertaista ja nopeaa.

 

Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.