10 syytä hankkia sähköpyörä

sähköpyörä

Sähköpyörä-suosio lisääntyy valtavalla vauhdilla ja alla olevan listauksen lukemalla on helppo käsittää myös miksi. Ruuhkat, nousevat elinkustannukset, sähköpyöräilyn helppous, aktiivisuuden lisääminen ja puhdas hauskuus ovat sähköpyöräilyn suosion kivijalka.

1. Sähköpyöräily edistää terveyttä

UKK-instituutin kansallisten liikuntasuositusten mukaan kaikki liikunta on terveyttä edistävää. Norjalaisen tutkimuksen mukaan (Fyhri etc. 2015) sähköpyörällä ajetaan keskimäärin puolitoista kertaa useammin ja yli kaksikertaa pidemmälle kuin tavallisella pyörällä.

Olemme kirjoittaneet sähköpyörän terveysvaikutuksista tarkemmin artikkelissamme ”Sähköpyörä ja terveys – tutkitusti terveellistä”, jossa selvisi sähköpyörällä ajettavan yli kolme kertaa enemmän kuin tavallisella pyörällä, sähköpyörällä ajaminen oli lähes yhtä tehokasta liikuntaa kuin tavallisella pyörällä ajaminen ja pyöräilyn vähentävän sairaspoissaoloja keskimäärin yli päivällä vuodessa.

2. Vähemmän sairastelua

Pyöräilijät ovat keskimäärin hieman yli päivän vähemmän sairaslomalla kuin ei-pyöräilevät (Hendriksen etc. 2010). Lisäksi pyöräilijät ovat virkeämpia ja jaksavat suoriutua päivän aktiviteeteista tehokkaammin kuin ei-pyöräilevät

3. Sähköpyöräilijä välttää ruuhkat ja pysäköintiongelmat

Oletko kyllästynyt etsimään parkkipaikkaa? Liikenneruuhkissa köröttely ei kiinnostaisi? Lenkilläkin pitäisi käydä. Sähköpyörällä liikut nopeasti paikasta toiseen tasaisesti 25km/h nopeudella ja voit valita avustuksen avulla kuinka paljon rasitat itseäsi matkan aikana.

4. Ei hikeä

Haluaisitko liikkua töihin ilman hikeä? Sähköpyörällä liikkuessasi voit välttää hien  esimerkiksi  matkalla töihin ja aloittaa työpäivän suihkun raikkaana.

5. Liikkumisen edullisuus

Haluaisitko säästää autoilun kustannuksissa? Olisiko toinen auto taloudessasi korvattavissa jollain muulla siirtymävälineellä?  Sähköpyörän hankintakustannusten lisäksi pyöräily ei aiheuta merkittäviä lisäkustannuksia esimerkiksi autoiluun  verrattuna. Lisäksi sähköpyörien parkkeeraus on ilmaista.

Olemme perehtyneet syvällisemmin sähköpyörän kustannuksiin artikkelissa ”Sähköpyöräilyn kustannusvertailu – halpaa vai ei?”, jossa tulokset olivat selkeät. Maksimissaan 2500€ hintainen sähköpyörä tulee viidessä vuodessa 15 000€ halvemmaksi kuin keskiverto uusi pikkuluokan auto ja on samanhintainen kuin 53€/kk maksava julkisen liikenteen säästölippu.

6. Sähköpyörä on ympäristöystävällinen

Sähköpyörä on päästötön valinta liikkumiseen. Noin puolet autolla tehtävistä ajoista on 5km tai alle. Valitsemalla näille matkoille sähköpyörän, puolitat autoilusta aiheutuvan hiilinjalanjälkesi.

7. Aja yhdessä

Haaveiletko yhdessä liikkumisesta puolisosi tai ystäväsi kanssa? Sähköpyörän ansiosta eri tasoiset pyöräilijät voivat nauttia matkanteosta yhdessä.

8. Koe enemmän

Oletko aina haaveillut  seutukuntasi  tai esimerkiksi viereisen kansallispuiston perimmäisenkin
nurkan  tutkimisesta? Sähköpyörän ansiosta sinulla on mahdollisuus päästä vaivattomasti paikkoihin, joihin muuten pääseminen olisi vaivalloista ja aikaa vievää.

9. Sähköpyörä on hauska

Sähköpyörällä ajaminen on yksinkertaisesti hauskaa! Muistatko kenenkään sähköpyörää kokeilleen ikinä moittineen kuinka ikävää sähköpyörällä ajaminen oli?

10. Kestävyyskunto ja rasvanpoltto

”Luomu”-pyörällä ajaessa sykkeet pomppaavat helposti jopa 90%:iin maksimisykkeestä. Sähköpyörällä pidät sykkeesi helposti 50-70% alueella, joka on paras sykealue kestävyyskunnon kehittämiseen ja rasvanpolttoon.

Lisää artikkeleita:

Haluatko lisää tietoa sähköpyöräilystä ja tarjouksia ensimmäisten joukossa? Tilaa uutiskirjeemme, niin saat myös 5 %:n alekoodin heti käyttöösi. Koodi on hyödynnettävissä kaikkiin verkkokaupan tuotteisiin ensimmäisen oston yhteydessä. Tilaa uutiskirje lomakkeelle ja nappaa alekoodi talteen.