10 syytä hankkia sähköpyörä

miksi hankkia sähköpyörä

Sähköpyörä-suosio lisääntyy valtavalla vauhdilla ja alla olevan listauksen lukemalla on helppo käsittää myös miksi. Ruuhkat, nousevat elinkustannukset, sähköpyöräilyn helppous, aktiivisuuden lisääminen ja puhdas hauskuus ovat sähköpyöräilyn suosion kivijalkoja.

1. Sähköpyöräily edistää terveyttä

UKK-instituutin kansallisten liikuntasuositusten mukaan kaikki liikunta on terveyttä edistävää. Norjalaisen tutkimuksen mukaan (Fyhri etc. 2015) sähköpyörällä ajetaan keskimäärin puolitoista kertaa useammin ja yli kaksikertaa pidemmälle kuin tavallisella pyörällä. Olemme kirjoittaneet sähköpyörän terveysvaikutuksista tarkemmin artikkelissamme ”Sähköpyörä ja terveys – tutkitusti terveellistä”.

2. Vähemmän sairastelua

Pyöräilijät ovat keskimäärin hieman yli päivän vähemmän sairaslomalla kuin ei-pyöräilevät (Hendriksen etc. 2010). Lisäksi pyöräilijät ovat virkeämpia ja jaksavat suoriutua päivän aktiviteeteista tehokkaammin kuin ei-pyöräilevät

3. Sähköpyöräilijä välttää ruuhkat ja pysäköintiongelmat

Oletko kyllästynyt etsimään parkkipaikkaa? Liikenneruuhkissa köröttely ei kiinnostaisi? Lenkilläkin pitäisi käydä. Sähköpyörällä liikut nopeasti paikasta toiseen tasaisesti 25km/h nopeudella ja voit valita avustuksen avulla kuinka paljon rasitat itseäsi matkan aikana.

4. Ei hikeä esimerkiksi työmatkalla

Haluaisitko liikkua töihin ilman hikeä? Sähköpyörällä liikkuessasi voit välttää halutessasi hien esimerkiksi matkalla töihin ja aloittaa työpäivän ilman uutta suihkukäyntiä. Kotimatkalla voit ottaa liikunnan hyödyt ja hien vastaan kytkemällä avustuksen pois vaikka kokonaan. Lue lisää vinkkejä työmatkapyöräilyyn liittyen.

5. Liikkumisen edullisuus

Haluaisitko säästää autoilun kustannuksissa? Olisiko toinen auto taloudessasi korvattavissa jollain muulla siirtymävälineellä?  Sähköpyörän hankintakustannusten lisäksi pyöräily ei aiheuta merkittäviä lisäkustannuksia esimerkiksi autoiluun  verrattuna. Lisäksi sähköpyörien parkkeeraus on ilmaista.

Olemme perehtyneet syvällisemmin sähköpyörän kustannuksiin artikkelissa ”Sähköpyöräilyn kustannusvertailu – halpaa vai ei?”, jossa tulokset olivat selkeät. 2500€ hintainen sähköpyörä tulee viidessä vuodessa 15 000€ halvemmaksi kuin keskiverto uusi pikkuluokan auto ja on samanhintaiseksi kuin 53€/kk maksava julkisen liikenteen lippu.

6. Sähköpyörä on ympäristöystävällinen

Sähköpyörä on ympäristöystävällinen valinta liikkumiseen. Noin puolet autolla tehtävistä ajoista on 5km tai alle. Valitsemalla näille matkoille sähköpyörän, puolitat autoilusta aiheutuvan hiilinjalanjälkesi.

Sähköpyöräkään ei ole kuitenkaan täysin päästötön, sillä akkukennojen valmistaminen kuormittaa ympäristöä. Akun oikeaoppinen lataaminen ja säilyttäminen turvaa sen pitkää elinkaarta. Varauskapasiteetin selkeästi heikennyttyä kannattaa kartoittaa mahdollisuudet akun uudelleen kennotukselle ennen kuin sen vaihtaa kokonaan uuteen.

7. Aja yhdessä

Haaveiletko yhdessä liikkumisesta puolisosi tai ystäväsi kanssa? Sähköpyörän ansiosta eri tasoiset pyöräilijät voivat nauttia matkanteosta yhdessä. Pyöräilijän tason mukaan valittavissa on hyvin erilaisia sähköjärjestelmiä. Tehot ovat useimmissa sähköjärjestelmissä rajoitettu 250 wattiin, mutta vääntävimmistä moottoreissa vääntöä löytyy jopa 100Nm tai yli sen.

8. Koe enemmän

Oletko aina haaveillut  seutukuntasi  tai esimerkiksi viereisen kansallispuiston perimmäisenkinnurkan  tutkimisesta? Sähköpyörän ansiosta sinulla on mahdollisuus päästä vaivattomasti paikkoihin, joihin muuten pääseminen olisi vaivalloista ja aikaa vievää. Akkujen koot ovat kasvaneet viime vuosina ja kantamat voivat olla yli sadan kilometrin yhdellä latauksella. Lue mitkä kaikki asiat vaikuttavat sähköpyörän kantamaan ja miten siihen voi vaikuttaa itse.

9. Sähköpyörä on hauska

Sähköpyörällä ajaminen on yksinkertaisesti hauskaa! Muistatko kenenkään sähköpyörää kokeilleen ikinä moittineen kuinka ikävää sähköpyörällä ajaminen oli? Oikeilla lisävarusteilla pyöräily on entistäkin sujuvampaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa. Katso: suosituimmat lisävarusteet pyöräretkille.

10. Peruskunnon kehittäminen

Sähköpyörällä on tutkittu ajettavan yli kolme kertaa enemmän kuin tavallisella pyörällä ja sähköpyörällä ajaminen on lähes yhtä tehokasta liikuntaa kuin tavallisella pyörällä ajaminen.

”Luomu”-pyörällä ajaessa sykkeet pomppaavat helpommin lähelle maksimisykettä ajoittain. Sähköpyörällä pidät sykkeesi hallitummin maltillisemmilla sykealueilla, jolloin jaksat pyöräillä pidempään ja edistät peruskunnon parantumista.

Tilaa muistutus Ilmoitamme sähköpostiisi, kun tuotetta on taas saatavilla.