Juhannus 2024
Juhannus 2024 asettuu tänä vuonna Lauantaille 22.6. Vuodesta 1955 lähtien juhannusta on vietetty kiinteän päivän sijaan kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina. Juhannusaatto on siis lauantaita edeltävä perjantai 21.6. Juhannus tarjoaa loistavan tilaisuuden yhdistää perinteisen juhannuksen vieton ja pyöräilyn. Pyöräilyn avulla voit kokea kauniit juhannusmaisemat luonnon läheltä, samalla kun nautit raittiista ilmasta ja liikunnasta. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä ja suosituksia, kuinka hyödyntää pyörä juhannuksen vietossa.
Parhaat pyöräilyreitit juhannuksena
1. Saariston Rengastie
Saariston Rengastie on klassinen valinta, joka tarjoaa upeita maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja viehättäviä kyläyhteisöjä. Juhannuksena reitillä voi kokea ainutlaatuisen juhannustunnelman meren äärellä.
2. Vanajaveden Kierros
Hämeenlinnan ympäristössä kulkeva Vanajaveden Kierros on erinomainen reitti, joka tarjoaa monipuolisia maisemia, mukaan lukien järvet, metsät ja historialliset kohteet. Reitin varrelta löytyy myös mukavia taukopaikkoja juhannuksen viettoon.
3. Kolin Kansallispuisto
Kolin Kansallispuisto tarjoaa haastavampaa maastoa ja henkeäsalpaavia näköaloja. Sähköpyörän avulla voit vaivattomasti nauttia Kolin jylhistä maisemista ja juhannuksen yöttömästä yöstä.
Mikäli kaipaat lisää vinkkejä parhaista pyöräreiteistä, lue artikkelimme: Suomen parhaat pyöräilyreitit
Vinkit turvalliseen sähköpyöräilyyn Juhannuksena
1. Älä aja pyörää alkoholin vaikutuksen alaisena: Pyörällä ajaminen humalassa on äärimmäisen riskialtista ja vastuutonta. Alkoholin vaikutuksen alaisena reaktioajat heikkenevät, tasapaino horjuu ja päätöksentekokyky heikkenee. Tämä lisää merkittävästi onnettomuusriskiä ja vaarantaa niin pyöräilijän kuin muidenkin tiellä liikkujien turvallisuuden. Eli jos kuppia on otettu juhannuksena enemmänkin, kannattaa kotimatka tallustaa talutellen.
2. Käytä kypärää ajaessasi: Pyöräliikkeiden käyttämässä lausahduksessa ”Kypärä on halpa henkivakuutus” on vinha perä. Kypärä on tärkein turvavaruste pyöräillessä, sillä se varmistaa että pääsi on suojattu kaatumisen sattuessa. Varmista myös, että kaikilla matkaan lähtijöillä on asianmukainen kypärä, oli matka lyhyt tai pitkä. Vakavimmat tapaturmat sattuvat, kun niitä vähiten odottaa esimerkiksi kaverin uutta sähköpyörää testatessa. Jos kypärä on vielä hankkimatta, voit varata
3. Ole näkyvä liikenteessä: Lisää näkyvyyttäsi käyttämällä heijastimia ja valoja, erityisesti hämärällä tai pimeällä. Juhannuksenakin Etelä-Suomessa aamuyöstä on sen verran hämärää, että huomiovalot eivät olisi pahitteeksi. Varmista siis, että sähköpyöräsi etu- ja takavalot toimivat kunnolla ja varmista että muut tienkäyttäjät näkevät sinut kellonajasta riippumatta.
4. Noudata liikennesääntöjä ja -merkkejä: Aja oikeaa kaistaa, anna tilaa ja rauha jalankulkijoille ja pidä tilannenopeus asiallisena. Muista myös antaa suuntamerkit kääntyessäsi. Pidä huoli muista tiellä liikkujista ja itsestäsi. Ole tarkkaavainen ja ennakoiva liikenteessä, ja anna tilaa muille tienkäyttäjille. Muista myös pitää taukoja tarvittaessa ja pysy nesteytettynä koko matkan ajan.
5. Tarkista sähköpyörän kunto ennen matkaa. Tarkista renkaiden kunto, jarrut, valot ja akun varaustaso. Tarvittaessa tee huoltoa tai korjauksia ennen lähtöä. Meille voit varata huoltoa täältä! (Sijainti: Helsinki Herttoniemi)
Sähköpyöräkeskuksen Juhannus 2024
Säpykkeen poppoo viettää juhannusta tuttuun tapaan rennosti. Juhannusaaton ja -päivän olemme suljettuna. Torstaina 20.5 lähdemme juhannuksen viettoon ja suljemme poikkeuksellisesti klo 16.00. Palailemme työmaalle raikkaana ja hyvin levänneenä maanantaina 24.6.
Tsekkaa juhannuksen tapahtumia alta:
MIPS pyöräilykypärä – Turvallisempi ja älykkäämpi Lumos Ultra
MIPS pyöräilykypärä auttaa estämään törmäystilanteissa pään kiertymistä kypärän sisällä ja vähentää...
Lue aiheestaTurvallinen sähköpyörän akun säilytys talvella
Sähköpyörän akun säilytys oikein varmistaa akun toimimisen tarkoituksenmukaisesti usean vuoden ajan....
Lue aiheestaEurobike 2021 – Mitä odottaa pyöräalalta?
Eurobike 2021 pyörämessut pidettiin 1.9. – 4.9. Saksan Friedrichshafenissa. Zeppelinin keksimisestä...
Lue aiheestaSähköpyörällä ajaminen lumessa
Sähköpolkupyörällä ajaminen lumessa voi olla hauskaa ja helppoa, tai todella hankalaa...
Lue aiheestaSähköpyöräkeskus mukana akkujen uusiokäyttöä selvittävässä CeLLife-hankkeessa
Sähköpyöräily on merkittävä tekijä liikkumisen murroksessa päästöjen vähentämiseksi, mutta täysin päästötöntä...
Lue aiheestaSähköpyörällä ajaminen oikein
Voiko sähköpyörällä muka ajaa väärin? Periaatteessa ei, mutta pyörän osia voi...
Lue aiheestaSähköpyöräily talvella – 9 vinkkiä
Sähköpyöräily talvella voi olla yhtä mukavaa ja huoletonta kuin kesälläkin. Lue...
Lue aiheestaSähköpyörä osamaksulla
Sähköpyörä osamaksulla on joustava tapa hankkia liikkumisen vapauttaa arkeen sekä vapaa-ajalle....
Lue aiheestaSähköpyörän kantama – miten lisätä sitä?
Sähköpyörien valmistajat ilmoittavat mallikohtaisen kantaman yleensä optimistisen arvion mukaan, jossa sähköpyörän...
Lue aiheestaTäysjousto vai jäykkäperä? – Sähkömaastopyörän valinta
Sähkömaastopyörän valinta alkaa varmasti usean kohdalla kysymyksellä siitä, että haluaako alleen...
Lue aiheesta